Bombe alimentare la nunta groazei de la Șercăița

Bombe alimentare la nunta groazei de la Șercăița

Având în vedere evenimentul desfășurat la data de 14.07.2018 în localitatea Șercăița la care un numar 29 de persoane au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară, în special dureri abdominale, greață și vărsături, necesitând îngrijiri medicale, fiind solicitat serviciul de urgență 112, eveniment la care C.R.P.C. R.C. Brașov – C.J.P.C. Brașov s-a autosesizat și a efectuat o verificare încă din seara zilei de 14.07.2018, sigilând probele de mâncare aflate în unitate în vederea analizării acestora, în urma verificărilor de laborator efectuate de către reprezentanții D.S.V.S.A. Brașov, conform buletinului de analiza nr. 22168/17.07.2018 s-au constatat depășiri ale parametrilor microbiologici la parametrul enterobacteriacee, rezultând probe neconforme pentru:

 

  • aperitivul format din vinete cu maioneză, icre pește, doboș de cașcaval cu șuncă, mini șnițele din piept de pui, salam, brânză telemea;
  • supă cu tăiței;
  • prăjituri diverse sortimente.

Ținând cont de acest aspect, pentru limitarea prejudicierii sănătății consumatorilor, C.J.P.C. Brașov a întocmit în cauză un proces verbal de constatare prin care s-a dispus operatorului economic ca și măsură complementară, în conformitate cu prevederile legale, oprirea temporară a prestării serviciilor  până la remedierea deficientelor constatate, ținând cont că s-a prestat un serviciu care a pus în pericol sănătatea și securitatea consumatorilor participanți la acel eveniment, urmând ca acțiunea de control să se finalizeze la data de 23.07.2018, dată la care se va intocmi un proces verbal de constatare a contravenției și se vor aplica sancțiunile contravenționale prevăzute de actele normative în vigoare.

Alte articole:   Se redeschid sălile de fitness. Măsurile care trebuie respectate

Comisar șef,

Jr. Sorin Susanu

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.