Atleta Paula Ivan, ambasador al Crosului 15 Noiembrie de la Brașov

Atleta Paula Ivan, ambasador al Crosului 15 Noiembrie de la Brașov

În acest an, Crosul 15 Noiembrie va fi promovat şi susţinut de unul dintre cei mai importanţi sportivi ai României din toate timpurile: Paula Ivan, dublă medaliată olimpică.

Paula Ivan este şi astăzi deţinătoarea recordului olimpic la proba de 1500 de metri, stabilit în anul 1988 la Olimpiada de la Seul şi medaliată cu argint la proba de 3000 de metri din cadrul aceleiaşi Olimpiade.

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la fabuloasa victorie a Paulei Ivan de la Seul, 30 de ani în care recordul olimpic nu a fost doborât de nicio altă sportivă! Nu este întâmplător faptul că Paula Ivan este astăzi ambasadorul unei competiţii sportive de o vârstă apropiată cu cea a recordului olimpic: Crosul 15 Noiembrie, aflat la a 29-a ediţie!

Primarul George Scripcaru s-a declarat bucuros că „Paula Ivan este alături de noi. Cu toții o știm și ne-a bucurat cu rezultatele de la competițiile internaționale”.

„Eu am început performanța cu o astfel de competiție, cu crosul. Datorită crosului am fost selecționată și nu puteam rămâne indiferentă când a fost vorba de cros. Acum 10 ani am fost prezentă la acest cros, înBrașov. Mi-a plăcut foarte mult și mi-am dorit să ajung în perioada toamnei din nou la Brașaov. Sunt bucuroasă că am fost aleasă să promovez această competiție, asta pentru că simt că și după atâția ani iubirorii de sport încă apreciază ceea ce am făcut pentru țară și pentru sportul românesc. Nu a fost ușor să ajung la acele performanțe, dar nici imposibil. Am reușit să-mi îndeplinesc visul, să ajung pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, cu multă muncă și cu sacrificii. Nu vă gândiți la cine știe ce, dar am fost departe de familie, de părinți, de soț, dar spun eu că a meritat să fac aceste sacrificii. Iar faptul că acum, după 30 de ani, de când am obținut recordul olimpic, sunt apreciată, mă face foarte fericită, Voi fi alături de Dvs., la Crosul 15 Noiembrie, și sper să fiu prezentă la fiecare ediție ce va urma”, a spus Paula Ivan.

Președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea, a anunțat că evenimentul din noiembrie, de la Brașov, este un proiect important pentru Federație: „Este încă o etapă pe care o parcurgem astăzi, respectiv măsurarea traseului pentru omologare. Este o etapă importantă și nececsară. Mesajul nostru este că acest concurs  se face după toate regulile unei competiții internaționale”.

Reprezentantul Asociației 15 Noimebrie, Dănuț Iacob, a ținut să mulțumească Asociației Județene de Atletism pentru implicarea în organizarea acestui eveniment și primarului George Scripcaru „că a fost alături de noi și ne-a sprijinit personal și ca instituție”.

La Brașov se află în această perioadă Christian Delerue – măsurător internațional IAAF de gradul A, care va măsura cu ajutorul dispozitivului „Jones Counter” traseul Crosului 15 Noiembrie. Astfel, toate recoordurile înregistrate pe acest traseu vor putea fi recunoscute la nivel mondial!

Este al treilea traseu al unei competiții din România, după Campionatul European de Alergare de 24 de ore și Bucharest Marathon care beneficiază de omologare internațională. Omologarea traseului va permite Brașovului să intre pe harta întrecerilor internaționale de atletism și să atragă sportivi de elită.

„La competiție vor veni 50 de sportivi de talie internațională, care vor fi stabiliți după campionatele de la Berlin. Sunt așteptați sportivi de toate vârstele, iar premiile vor fi consistente, ajungând până la 25.000 de euro pentru sportivii de elită. Dintre sportivi români și-au confirmat cei mai importanți sporitvi care aleargă pe această distanță. Ancuţa Bobocel, Roxana Bîrcă, Alexandru Nicolae Soare şi Adrian Garcea, precum şi Sergiu Ciobanu, din Republica Moldova, care reprezintă Irlanda. Azi am făcut o simulare și lipseau 3-400 de metri pentru a avea exact 5 kilometri, cât este un traseu oficial. Am vorbit cu Dănuț Iacob, de la Asociația 15 Noiembrie, și vom da startul din fabrică, exact unde a fost scânteia revoluției, Secția 440. Sosirea va fi în zona Prefecturii”, a precizat președintele Asociației județene de Atletism, Silviu Prescornițoiu.

Campionatele Mondiale de Alergare pe 50 de kilometri la Brașov?

Florin Florea a mai anunțat că Federația de Atletism intenționează să organizeze Campionatele Mondiale de Alergare pe 50 kilometri în România, iar traseul de la Brașov este ideal pentru această competiție: „De aceea, vreau să mulțumim dlui. primar pentru că este important ca adminstrația publică locală să fie alături de sport, iar la Brașov s-a deschis drumul nou de legătură între federațiile sportive și adminstrația publică locală”.

În 2019, candidăm să organiăm Campionatele Mondiale de Alergare pe 50 kilometri, pentru că condițiile date de traseu corespynd unei astfel de competiții.  „Este posibil orice și putem face lucrurile necesare pentru o astfel de competiție. Așteptăm să ne spuenți care sunt condițiile care trebuie îndeplinite. Putem să ne implicăm și să facem ceea ce e necsar pentru a fi îndeplinite condițiile unei astfel de competiții”, a precizat Scripcaru.

Foto: Andrei Paul

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via