Proiectul de lege privind echivalarea diplomelor de Bacalaureat a trecut tacit de Camera Deputaților

Proiectul de lege privind echivalarea diplomelor de Bacalaureat a trecut tacit de Camera Deputaților

Deputatul PNL Mara Mareș a declarat joi, într-o conferință de presă, că inițiativa legislativă privind echivalarea diplomelor internaţionale de Bacalaureat a trecut tacit la Camera Deputaților pentru că nu au fost pe fază cei de la Comisie, „deși m-aș fi bucurat să se înțeleagă importanța acestui proiect de lege”.

„Dar, la Senat, comisia a dat un aviz pozitiv. Trebuie să ajungă proiectul de lege la comisia raportoare și sper să ajungă cu o propunere de adoptare în plen. Este un proiect prin care ne dorim ca tinerii din străinătate să vină acasă”, a precizat Mara Mareş.

A doua inițiativă legislativă a parlamentarului braşovean se referă la introducerea Bacalaureatului Internațional în România.

„Personal sunt absolventă a acestui tip de bacalaureat, și am propus după discuții. Se predă în câteva școli private din România, dar cum în sistemul de stat nu există o lege care să permită acest lucru, nu se acceptă o astfel de variantă. O școală de la Cluj și de la Călărași au obținut aviz, dar nu pot să implementeze Bacalaureatul Internaţional, că nu există o lege care să permită și acest sistem”, a mai afirmat Mara Mareş.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.