Noi perecheziții la Brașov. De data aceasta este vorba despre evaziune fiscală

Noi perecheziții la Brașov. De data aceasta este vorba despre evaziune fiscală

Poliţiştii din Braşov au efectuat 18 percheziţii şi au pus în aplicare 5 mandate de aducere, într-un dosar în care se efectuează cercetări cu privire la crearea unui prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.

La data de 11 iulie a.c., poliţiştii de investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au efectuat 18 percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile mai multor societăţi comerciale din judeţele Braşov, Prahova, Argeş Constanţa, Galaţi şi municipiul Bucureşti, într-un dosar în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2018, administratorul unei societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul construcţiilor, ar fi omis înregistrarea în contabilitatea firmei a tuturor veniturilor obţinute, ar fi înregistrat cheltuieli ce nu aveau la bază operaţiuni legale şi s-ar fi sustras de la verificările financiare sau fiscale prin declararea fictivă sau inexactă a sediilor principale şi secundare ale firmei.

În urma percheziţiilor au fost ridicate documente financiar-contabile pe care reprezentantul societăţii a refuzat să le pună la dispoziţia organelor de control fiscale şi lichidatorului judiciar.

Prejudiciul total estimat cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 2.000.000 de lei.

Poliţiştii au pus în executare 5 mandate de aducere.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Prahova, Argeş, Constanţa şi Galaţi precum şi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.