Radio Brașov, la 25 de ani de activitate

Radio Brașov, la 25 de ani de activitate

„Aici Radio Brașov, 87.8 MHz, Stereo!“ Așa începe povestea Radio Brașov, post afiliat BBC și mai apoi Europa Liberă și Deutche Welle.

Era 12 iulie 1993. Clădirea Cobco de pe strada Iuliu Maniu, ultimul etaj, ultima cameră pe stânga coridorului lung. O trupă de copii aproape, toți în jur de 20 de ani, pornea o aventură fără egal în media din România. Niciunul nu avea experiență de radio, dar toți aveau talent și pasiune, drag de Brașovul lor, care primea o VOCE proaspătă și determinarea de a munci până la epuizare pentru a-și împlini visul.

La un an, Radio Brașov era deja sus de tot: nu mai era brașovean care să nu asculte echipa magică, iar din noua locație, la ultimul etaj al blocului Roland din Centrul civic aveam Brașovul la picioare. După 5 ani ne-am mutat în casa noastră, în cartierul Tractorul, dar tot sus am rămas. Pentru că postul de pe 87.8 FM este inima Trustului de presă Mix.

Ïn timp, au apărut alți pui de Radio Brașov. Unii, s-au născut în ograda noastră. Alții au încercat – fără succes – să ne copieze și să ne concureze cu armele noastre. Unii au astăzi alte nume, poate și alți stăpâni, dar amintim aici de Radio Special, Radio Impuls, Radio Dinamic, Mix FM, Radio Star și Super FM.

Au venit apoi și frații din televiziune: Mix TV (fost P+ până în 1999), Mix 2 TV sau Mix 3 TV.

Am lăsat urme adânci în presa scrisă și în cea online Bună Ziua Brașov, Antena Press, Mix Express și Drum nou, Brașovul Tău și fratele electronic www.brasovultau.ro. Toate, nume cu renume în Brașov și nu numai.

Rețeaua Mix FM, singura rețea națională de radio cu sediul central în provincie aduna peste 40 de frecvențe locale, în toate orașele mari ale României.

„Rețeaua mică” aducea laolaltă o salbă de radiouri din Țara Bârsei și Țara Făgărașului: Predeal, Săcele, Sfântu Gheorghe, Făgăraș, Râșnov și Victoria.

Mix Media Group înseamnă o familie uriașă. Sunt sute de oameni, nume, condeie și voci, minți luminate și suflete frumoase, care au marcat istoria de 25 de ani a grupului de presă din inima României.

Chipurile, vocile și numele de pe generice se schimbă mereu. Ce nu se va schimba niciodată? Pasiunea unei echipe care aduce în urechile și ochii Brașovului povești de viață și vieți de poveste.

Radio Brașov merge mai departe! Acum 25 de ani era The One & Only. Așa a rămas: O FRECVENȚĂ CARE FACE DIFERENȚA!

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate