A crescut rata de promovare la Bacalaureat

A crescut rata de promovare la Bacalaureat

În urma soluționării celor 951 de contestații, rezultatele finale, ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, la nivelul județului Brașov, arată că rata de promovare a crescut.

Astfel, rata de promovare, după soluţionarea contestaţiilor, înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoţia 2017 – 2018 şi au susţinut probele examenului de Bacalaureat în prima sesiune este de 76,2%, în creştere cu aproximativ 2% faţă de rata iniţială (74,28%).

Mai exact, 2.103 absolvenți brașoveni ai clasei a XII-a au promovat examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2018, cu 53 de candidați în plus față de cei 2.050 promovați înainte de contestații.

Notele pot fi găsite la adresa bacalaureat.edu.ro.

În total, în această sesiune au fost înscrişi la examen 3.036 candidaţi, însă doar 2.760 s-au prezentat la examen.

A doua sesiune de examen

Elevii care nu au promovat examenul de Bacalaureat din prima sesiune pot să se înscrie în perioada 10-13 iulie pentru a doua sesiune de examen.

Sesiunea a doua va începe pe 20 august, cu proba la Limba şi Literatura Română, urmată, pe 21 august, de proba la Limba şi Literatura maternă, proba obligatorie de profil va avea loc pe 22 august, iar ultima probă este cea la alegere şi este susţinută pe 23 august.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.