Absolvenții de gimnaziu vor afla astăzi la ce liceu vor învăța în următorii patru ani

Absolvenții de gimnaziu vor afla astăzi la ce liceu vor învăța în următorii patru ani

Absolvenții claselor a VIII-a vor afla, asăzi, 9 iulie, la ce licee au fost repartizați, după ce luna trecută au susținut examenele Evaluării naționale.

Rezultatele repartizării computerizate la liceu vor fi publicate pe admitere.edu.ro.

La repartizarea computerizată s-a ținut seama de rezultatele la Evaluarea Națională 2018 (80%), media celor patru ani de gimnaziu (20%), dar și de opțiunile pe care elevii le-au completat în fișa de înscriere la liceu.

Unitățile de învățământ gimnazial vor afișa listele cu absolvenții repartizați din școlile respective și lista cu locurile neocupate din unitățile de învățământ liceal de stat din județ.

În perioada 10 – 13 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea depune dosarele de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care au fost repartizaţi.

În perioada 16-18 iulie, Comisia Judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

A două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc în 7 septembrie.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via