Festivalul „Musica Kronstadt 2018“, ROMÂNIA 100, aduce la Braşov elitele muzicii clasice mondiale

Festivalul „Musica Kronstadt 2018“, ROMÂNIA 100, aduce la Braşov elitele muzicii clasice mondiale

Festivalul Internaţional „Musica Kronstadt 2018“, ediţia a V-a, ROMÂNIA 100, dedicată centenarului Marii Uniri aduce la Brașov elitele muzicii clasice monidale de la Duisburger Philharmoniker, Filarmonica George Enescu, SWR Stuttgart, Conservatorul Giuseppe Verdi -Milano, Ansamblul de Muzică Contemporana din Berlin, Opera Brașov, în perioada 2-9 august.

Festivalul oferă o agendă unică de 8 concerte gratuite întregii comunități, o Academie de Vară alcătuită din masterclass-uri la instrumentele de suflat:  oboi, clarinet, fagot, corn, precum și cursuri de corepetiție, cursuri de muzică de cameră, ansambluri orchestrale de suflători, acestea fiind destinate unui număr aproximativ de 50 de cursanți din România.

Anul acesta, festivalul găzduiește doi compozitori cu statutul de „compozitor în rezidență” în cadrul acestui proiect, este vorba de DAN DEDIU – România și BAUDIME JAM- Franța.

Concurs cu premii

În premieră națională, printr-un concurs de interpretare artistică, Festivalul și Academia “Musica Krosntadt 2018” oferă premii in valoare de 5.000 de RON celor mai merituoși cursanți. Ludovic Armin Cora susține financiar acest concurs. Publicul meloman alături de juriul Academiei este invitat să jurizeze acest conurs care va avea loc la Liceul Vocațional „Tudor Ciortea” Brașov în data de 8 august, orele 10:00.

Și în acest an Muzeul Național George Enescu București și Liceul de Muzică Tudor Ciortea Brașov, va pune la dispoziție o nouă expoziție, „George Enescu în vremea Marelui Război (1914 – 1918)”. Expoziția va fi deschisă în incinta liceului, pe toată perioada festivalului. Intrarea este gratuită.

Ediție dedicată compozitorului Liviu Dănceanu

Ediția din acest an îi este dedicată regretatului compozitor Liviu Dănceanu, care a fost invitat de onoare al Festivalului Internațional „Musica Kronstadt 2017”.

Unicitatea acestui Festival și Academii la nivel internațional constă în alcătuirea orchestrei de suflători MUSICA KRONSTADT, ansamblu care va evolua în concerte alături de dirijorii Horia  Andreescu, un nume de rezonanță în arta dirijorală mondială și Emil Vișenescu, un dirijor aflat la debut, extrem de talentat.  Componența acestui ansamblu este format din cursanții Academiei și elitele muzicii clasice mondiale de la orchestrele mai sus menționate.

Programul festivalului

Vineri și sâmbătă, 3,4 august, ora 19.00, Clubul Copiilor Brașov

  • Concert jazz. Nicolas Simion și Sorin Zlat Quartet.

Duminică, 5 august, ora 17.00, Biserica Neagră

  • Concertul de Deschidere al Festivalul Internațional “MUSICA KRONSTADT 2018”, ROMÂNIA 100

Luni, 6 august, ora 17.00, Bastionul Țesătorilor

  • Concert orchestra „Musica Kronstadt”. Dirijor: Horia Andreescu

Marți, 7 august, ora 18.00, Biserica Neagră

  • Concert de oboi și orgă. Ludovic Armin Cora – oboi și Steffen Schlandt – orgă.

Miercuri, 8 august, ora 10.00, Liceul Vocațional „Tudor Ciortea” Brașov

  • Concursul Internațional ȚMusica Kronstadt, ROMÂNIA 100

Miercuri, 8 august, ora 20.00, Clubul Copiilor Brașov

  • Concert Academia și Orchestra „Musica Kronstadt”. Dirijor: Emil Vișenescu

Joi, 9 august, ora 20.00, Sala Patria

  • Concert final. Academia „Musica Kronstadt 2018”. Dirijor: Emil Vișenescu

Intrarea este gratuită la toate concertele festivalului.

Festivalul este organizat de Asociația Cultutală Arte Kronstadt, iar co-organizatori ai acestui proiect sunt Institutul Cultural Român București si Lions Club Brașov.

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul: www. academyofmusic.eu.

Loading...
  1. Ludovic Cora???? ce stie sa cante???

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.