Sute de liceeni brașoveni nemulțumiți, după afișarea rezultatelor la Bac

Sute de liceeni brașoveni nemulțumiți, după afișarea rezultatelor la Bac

După afișarea rezultatelor la BAC, sute de candidați au contestat notele primite. 951 de contestaţii au fost depuse de absolvenţii care au cerut recorectarea lucrărilor.

Cele mai multe au fost înregistrate la Limba şi literatura română – 383 în total, dintre care 315 ale candidaţilor de la profilul real.

Alte 18 contestaţii au fost ale candidaţilor care au susţinut proba de Limba şi literatura maternă (14 la germană, 4 la maghiară). La proba obligatorie a profilului sunt depuse 278 de contestaţii, dintre care 68 pentru Istorie şi 210 la Matematică.

Pentru proba la alegere a profilului, au fost, în total 272 de cereri de recorectare a lucrărilor. Cele mai multe au fost pentru Geografie – 67, Anatomie – 57, Informatică – 51 şi Biologie – 43. Cele mai puţine au fost depuse pentru Psihologie – 1 şi Economie – 4.

Contestațiile vor fi analizate până pe 8 iulie, urmând ca în 9 iulie să se afișeze rezultatele finale. Notele finale vor fi publicate atât la instituţiile de învăţământ, cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro

În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

În prima sesiune a examenului de Bcalaureat, în județul Brașov, au fost înscriși 3.036 de candidaţi din toate promoțiile.

Înainte de contestații Braşovul are o rată de promovare de 74,28%.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.