Concurs spectaculos de Drone Racing și elicoptere radiocomandate, la Sânpetru

Concurs spectaculos de Drone Racing și elicoptere radiocomandate, la Sânpetru

Pasionații de aeromodelism din întreaga țară își dau întâlnire în acest weekend la Brașov. Aerodromul Sânpetru va fi gazda unui remarcabil spectacol aerian, o întrecere a dronelor de curse și a elicopterelor radiocomandate.

Aeroclubul Braşov „Iosif Șilimon”, în parteneriat cu Palatul Copiilor Brașov, organizează concursul anual de Drone Racing și elicoptere radiocomandate, Cupa ZIZIN, ediția a VI-a, eveniment ce se va desfăşura sâmbătă, 7 iulie, și duminică, 8 iulie, la Aerodromul Sânpetru.

Cupa ZIZIN a devenit o tradiție pentru Brașov, dezvoltându-se de la ediție la ediție.

În prezent, Cupa ZIZIN este unicul eveniment din România, care adună laolaltă atât pasionații de Drone Racing cât și pe cei de elicoptere radiocomandate outdoor. În cadrul competiției se vor prezenta atât zbouri de plăcere, cât și zboruri efectuate în cadrul unui program aerian complex, respectând regulamentul în vigoare.

Pe lângă concursul de pilotaj, aparatele de zbor înscrise în competiție vor fi evaluate și din punct de vedere al design-ului, de către o comisie de specialitate. Cele mai frumoase dintre ele vor fi premiate.

„Cu multă bucurie vă lansăm invitația de a ne fi alături la cea de-a VI-a ediție a Cupei ZIZIN. Așa cum am promis încă de la prima ediție, iată că am reușit să facem din acest concurs unul de tradiție pentru comunitatea brașoveană, dar și pentru cei pasionați de fenomenul drone racing-ului și elicopterelor radiocomandate outdoor. Nu avem nici cea mai mică îndoială că și în acest an spectacolul aerian va fi garantat și că vom putea oferi celor prezenți o experiență inedită, dar și o perspectivă asupra sportului viitorului”, a declarat Vasile-Petre Pop, profesor organizator și instructor de aeromodelism la Palatul Copiilor Brașov, citat de coronapress.

Programul evenimentului:

Cupa ZIZIN se desfășoară la Aerodromul din Sânpetru, strada Preventoriului nr. 1, conform următorului program:

Sâmbătă, 7 iulie 2018:

09.00 – 10.00 – Deschiderea Ediției a VI-a

10.00 – 12.00 – Înscriere și ședință tehnică

12.00 – 15.00 – Categoria Drone Racing: setări și antrenamente

15.00 –  19.00 – Categoria Drone Racing: concurs

19.00 – 20.00 – Categoria Drone Racing: procesare rezultate și festivitate de premiere.

Duminică, 8 iulie 2018:

09.00 – 11.00 – Categoria Heli: setări și antrenamente

11.00 – 15.00 – Categoria Heli: concurs

15.00 – 16.00 – Categoria Heli: procesare rezultate și festivitate de premiere.

Foto: arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published.