Absolvenții clasei a XII-a află, astăzi, rezultatele de la Bacalaureat

Absolvenții clasei a XII-a află, astăzi, rezultatele de la Bacalaureat

Elevii care au susținut examenului de Bacalaureat își vor afla astăzi, notele. Primele rezultate vor fi publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro, miercuri, până la ora 12:00.

Tot astăzi, elevii nemulțumiți, pot depune contestaţiile, la centrele de examen, în intervalul orar 12:00 – 16:00.

În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

Contestațiile vor fi analizate între 5 și 8 iulie, iar notele finale vor fi publicate pe data de 9 iulie.

Rezultatele vor fi afişate, atât la instituţiile de învăţământ, cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Elevii care nu promovează examenul de Bacalaureat din prima sesiune pot să se înscrie în perioada 10-13 iulie pentru a doua sesiune de examen.

Potrivit Ministerului Educației naționale (MEN), în prima sesiune a examenului de Bcalaureat, în județul Brașov, au fost înscriși 3.159 de candidaţi din toate promoțiile – 2.708 candidaţi din promoţia curentă, respectiv 451 – din promoţiile anterioare.

În perioada 25 – 28 iunie, ei au dat cele 3 probe scrise, în cele 47 de licee şi colegii naţionale, din 12 localităţi ale judeţului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate