Iar comunicarea la Compania Apa e turbiditată. Cartiere întregi fără apă, dar anunțul e făcut după ce s-a sistat alimentarea

Iar comunicarea la Compania Apa e turbiditată. Cartiere întregi fără apă, dar anunțul e făcut după ce s-a sistat alimentarea

Compania Apa a anunțat cu puțin timp în urmă situația alimentării cu apă în Brașov. Din păcate, zone întregi au rămas fără apă, fără ca populația și agenții economici să fie anunțați… Bătaia de joc continuă și este evident că nu s-a schimbat nimic de la inundațiile din martie. Ba, se mărește prețul la apă și încasările din conturile șefilor de la companie…

Ca urmare a precipitaţiilor abundente înregistrate în ultimele zile, turbiditatea (gradul de tulburare) apei din lacul Târlung a crescut mult peste valorile obişnuite, rezultând scăderea la 25% a capacităţii de tratare a Uzinei de Apă şi făcând imposibilă producerea unui volum suficient de apă potabilă care să asigure necesarul întregului municipiu.
Încă de sâmbătă dimineaţa, Compania Apa a pornit sursele subterane pentru a compensa diminuarea cantităţii de apă din sursa Târlung, fiind efectuate manevrele necesare în reţea.
Deşi au fost luate toate măsurile de rezolvare a situaţiei în cursul zilei, calitatea sursei de alimentare nu s-a îmbunătaţit, astfel există zone afectate după cum urmează:
LIPSĂ TOTALĂ DE APĂ
Zona Timiş – Triaj, Fundătura Hărmanului şi str. Hărmanului, de la nr.49 în sus, numerele fără soţ
Zona Noua – Dârste
Zona Astra – blocurile cu 8 şi 10 etaje
PRESIUNE SCĂZUTĂ
Cartierul Răcădău (zona delimitată de str.Carpaţilor, Bulevardul Muncii şi str.Tâmpei), în special la etajele superioare ale blocurilor cu mai mult de patru etaje
Străzile: Neagoe Basarab, Matei Basarab, Pictor Pop, Ecaterina Varga, Olarilor, Karl Lehmann, Mattis Teutsch
Vă asigurăm că apa distribuită în reţea este potabilă.
Compania Apa informează consumatorii din zonele afectate că asigură cisterne cu apă potabilă, la cerere (0268 926).
Estimăm că situaţia va reveni la normal în cursul dimineţii de mâine.

Loading...
 1. Nu înțeleg pe ce au cei de la Apa certificările alea ISO?

  Iar toți banii de pe proiectele europene unde s-au dus?
  Ca deja e prea de tot… sa lași un oraș întreg fără apa.
  Și dacă nu s-ar face responsabili directorii de la Apa de ceva furtișaguri, pentru atâtea eșecuri merita schimbați.

  Reply
  • Prietene tu nu intelegi multe….se intampla o situatie neprevazuta o data la 5 ani, se opreste apa si gata! drama ! Eu cred ca mai bine au oprit apa decat sa vina netratata la robinet lumea o bea si se imbolnavea! Hai sa si gandim putin!

   Reply
   • Nu ai dreptate Darius. In ziua de astazi cand sunt la dispozitie atatea mijloace de prognoza si estimare, nu poti motiva lipsa de apa cu existenta unei situatii neprevazute, ploua de mai bine de o saptamana. Pentru brasovenii lasati fara apa a fost o situatie neprevazuta a nesimtirii celor de la Compania Apa care nu au avut bunul simt sa anunte ca vor fi probleme cu furnizarea. Asa ca nu mai pleda pentru Companie ca nesimtirea cu care am fost tratati tot ramane… S-au poate lucrezi la Companie?

    Reply
 2. Cum e posibil ca intr-un oras mare si dezvoltat ca Brasovul sa ramai fara apa 24 ore?Nici nu au avut bunul simt sa anunte intreruperea de apa inainte ca aceasta sa se intample,macar sa putem sa ne facem ceva provizii.Chiar e revoltator si batjocoritor!Si costul unui metru cub de apa e printre cele mai ridicate din tara.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via