Medici voluntari vor merge în școlile brașovene pentru a consulta copiii

Medici voluntari vor merge în școlile brașovene pentru a consulta copiii

Comisia de sănătate din cadrul Consiliului Judeţean Braşov a iniţiat un proiect prin care, în urma unui parteneriat încheiat cu Inspectoratul Şcolar şi Spitalul de Copii Braşov, să fie constituită o comisie formată din medici voluntari de diverse specialităţi care să meargă din şcoală în şcoală, mai ales din mediul rural, şi să ofere consultaţii clinice primare elevilor din clasele 0-IV.

Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă de către consilierul judetean  PNL Gabriela Brebeanu, membră în comisia amintită. Aceasta susține că scopul este identificarea precoce a problemelor de natură medicală la copii, precum miopia, strabismul, scolioza sau chiar obezitatea, pe care părinţii nu le percep. Ulterior acestor consultații, medicii îi informează pe dascăli, care vor transmite părinților ce măsuri trebuie să ia.
Brebeanu a naia precizat că sunt deja 17 medici, nu doar de la Spitalul de Copii, cu diverse specializări precum chirurgie, oftalmologie, dermato, ortopedie şi altele, care şi-au exprimat dorinţa de a se alătura acestui proiect.

„Acţiunea se întinde pe durata unui an şcolar, fiind încheiat pe perioada 15 septembrie 2018 – 15 iunie 2019, iar medicii voluntari vor vizita şcolile şi, cu acordul prealabil al părinţilor, obţinut cu sprjinul cadrelor didactice, vor face gratuit consultaţii clinice primare în şcoli. Poate nu vom reuşi să ajngă la toate şcolile din judeţ, dar este un prim pas, în beneficiul copiilor”, a adăugat Brebeanu.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.