Parcarea de sub Parcul Titulescu va avea 700 de locuri și va fi „invizibilă”

Parcarea de sub Parcul Titulescu va avea 700 de locuri și va fi „invizibilă”

Proiectul amenajării unei parcări sub parcul central este unul mai vechi, însă acum, Primăria Brașov a făcut primul pas și a ajuns în faza de pregătire a documentațiilor tehnice.

Municipalitatea a lansat licitaţia pentru elaborarea proiectului tehnic şi a studiului de fezabilitate pentru parcarea subterană de la parcul „Nicolae Titrulescu“.  Valoarea contractului fiind estimată la suma de 500.887 lei, fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 30 iulie.

Consultantul care va obține contractul va trebui să finalizeze documentația în termen de 7 luni de la emiterea ordinului de începere a serviciilor.

Cum va fi amenajată

Conform anunţului licitaţiei, parcarea subterană va avea o capacitate de 700 de locuri, din care 4% vor fi destinate persoanelor cu dizabilităţi și va fi construită pe mai multe niveluri subterane.

În documentația aferentă procedurii, noua parcarea nici nu se va vedea, singurele indicii ale prezenţei ei fiind indicatoarele rutiere.

Parcarea va fi dotată cu un sistem automat de gestionare „smart”, cu afișaj electronic, pentru informare rapidă a utilizatorilor. Tabela electronică va afișa atât numărul de locuri de parcare libere existente, cât și numărul total de locuri din parcare. Suplimentar, se va amplasa o tabelă electronică de informare, cu aceleași informații, la 250 m în aval de intrarea în parcare.

Utilizatorii vor efectua plata prin intermediul casei automate, care va permite plata directă atât prin intermediul bancnotelor, monedelor cât şi a cardurilor.

Alte articole:   Sanctuarul de urși Libearty se redeschide, cu măsuri speciale pentru protecția vizitatorilor

Totodată, va exista şi un sistem de supraveghere video, pentru evitarea eventualelor incidente.

Pentru că sistemele GPL sunt omologate la nivel naţional, având dreptul de a circula liber pe drumurile publice, parcarea va fi dotată cu setul de senzori specifici pentru identificarea eventualelor scăpări de GPL.

Noua parcare va benefica de facilități pentru persoanele cu deficiențe loco-motorii;

De asemenea, după amenajarea parcării se va implementa un sistem de iluminat tip LED controlat printr-un sistem de telegestiune.

Parcarea va fi dotată cu sistem de avertizare împotriva incendiilor precum şi cu sisteme de stingere (hidranţi, drencere, sprinklere).

Înainte de începerea lucrărilor, vegetaţia considerată valoroasă din Parcul „Nicolae Titulescu“ va fi strămutată, iar la terminarea lucrărilor, zona afectată se va reamenaja peisager, iar vegetaţia considerată valoroasă va fi relocată.

Având în vedere că amplasamentul se învecinează cu zona istorică a Municipiului Braşov, pentru situl respectiv va fi necesară şi o procedură de descărcare arheologică.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. Pe brasoveni nu-i intreaba nimeni ce-si doresc , cum vad ei acest proiect ? Pe banii contribuabililor vad ca se distruge parcul reprezentativ pentru acest oras . Nu exista si alte optiuni ? Oare ce vrem sa facem cu acest oras?

  Reply
  • Nici aeroport nu avem nevoie, nici autostrazi nu vrem ca se distruge peisajul reprezentativ pentru aceasta tara…

   Reply
 2. iubitor de CO2 27 iunie 2018, 1:14 PM

  „Relocarea vegetatie valoroase” :))))))). Ce folos? Niste „vechituri de arbori”? Nu mai bine niste „betoane noi”? Niste blocuri cu 10,12 sau chiar 15 etaje? Ar fi mult mai benefice pentru „cel mai frumos si poluat oras din Romania”. Eu cred ca si Tampa ne cam incurca in procesul nostru de „dezvoltare”, dar e bine ca avem o conducere cu perspective de viitor si solutii eficiente. Multumim. _|_

  Reply
 3. „Relocarea vegetatie valoroase” = transformarea in lemn de foc. Unde va fi parcare, deasupra nu va mai fi vegetatie, eventual doar un tapsan cu iarba. Adio umbra si vegatatie.
  De ce nu se face parcarea subterana in locul piatetei din spate de la Aro. Au desfiintat aceea parcare si au creat o piateta fara vegetatie unde vara la pranz nu ai ce cauta. Macar asa dedesupt ar fi fost o parcare.
  Ce se intampla cu fosta parcare de langa facultatea de silvicultura? Acolo nu s-ar putea construi o parcare sub- / supraterana?
  Probabil ca „cineva” e interest dpdv imobiliar de parcarea de sub parc…
  In ritmul asta, unde fiecare petec de verdeata din interiorul orasului este asfaltat/betonat/construit, Brasovul se va transforma intr-un oras rufocant si foarte poluat.

  Reply
  • Clar, excelent! Aducem tot traficul in mijlocul orasului! Inca o a mare tampenie egala, in dimensiuni cu rdicarea mega-molului in mijlocul orasului, la Hidro! Deci marea viziune urbanistica la Brasov: ne dam mare oras turistic dar distrugem trotuarele, din strada Republicii am facut o mare carciuma … s.a.m.d.

   Reply
 4. de ce nu se face parcare la intrarea din oras dinspre Predeal, la Timis? Si o cursa directa pana in centru de acolo? Cu terasa, cctv si tot ce trebuie.

  Reply
 5. O mare prostie. Lasati parcul in pace, faceti parcarea langa Biblioteca Judeteana sub deal, nu stricati nimic acolo. Repet , nu va atingeti de parc !!!!

  Reply
 6. se pot construi parcari subterane astfel incat deasupra lor sa poata exista un adevarat parc. Cred ca ar trebui sa fie puse la dispozitia locuitorilor palnuri sau chiar machete si lamurit cum va arata in final acest proiect.
  https://www.google.com/search?q=singapore+green+roof&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=BHRT1-WBsxYANM%253A%252CSE74s6HS7sP-7M%252C_&usg=AI4_-kSv6ZG0hdkvudSKxCax

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.