Bacalaureat 2018. Luni încep probele scrise, cu testul la Limba şi literatura română

Bacalaureat 2018. Luni încep probele scrise, cu testul la Limba şi literatura română

După probele orale, care au fost susţinute în luna februarie, absolvenții claselor a XII-a şi a XIII-a, seral sau frecvență redusă, încep, luni, probele scrise din prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018.

Conform calendarului aprobat prin ordin al ministrului Educaţiei Naţionale, probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2018, încep luni, 25 iunie, cu testul la Limba şi literatura română.

În 26 iunie este programată proba scrisă la Limba şi Literatura maternă, pentru cei din clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale.

Miercuri, 27 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului, respectiv, Matematică sau Istorie.

Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată joi, 28 iunie.

Afişarea primelor rezultate la Bacaureat 2018, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie, până la ora 12.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 – 16.00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Desfășurarea examenului

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul orar 7.30 – 8.30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Potrivit metodologiei în vigoare, timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.

Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Potrivit Ministerului Educației Naționale, pentru susţinerea probelor scrise de la Bacalureat 2018 în cele 440 de centre de examen din țară, s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile – 118.856 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 18.015 – din promoţiile anterioare.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via