IȘJ Brașov a afişat broșura admiterii pentru viitorii liceeni

IȘJ Brașov a afişat broșura admiterii pentru viitorii liceeni

Indiferent că au trecut sau nu Evaluarea Naţională, conform legii, toţi absolvenții claselor a VIII-a pot merge mai departe să studieze măcar în ciclul inferior al liceului (până la clasa a X-a).

Înscrierea pentru admiterea în liceu se face în perioada 23 iunie – 3 iulie, iar prima repartizare computerizată este în 9 iulie. Elevii care nu au evaluarea vor fi repartizaţi pe locurile rămase libere.

Ulterior, în perioada 10-13 iulie se depun dosarele de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi candidaţii.

Pentru a veni în sprijinul elevilor care urmează să mergă la liceu, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ) Braşov a publicat broşura de admitere la liceu.

În broșură, elevii vor găsi graficul activităţilor legate de desfăşurarea admiterii în clasa a IX-a pentru anul şcolar 2018/2019, metodologia admiterii, cum se calculează media de intrare la liceu.

Totodată, în broşură vor găsi media de admitere a ultimului candidat declarat admis anul trecut, la fiecare specializare, dar, subliniază reprezentanţii IŞJ, această medie are doar un caracter orientativ.

În cea de-a doua secţiune sunt informaţii pentru admiterea în învăţământul profesional de stat cu durata de 3 ani, metodologia de admitere, calendarul admiterii şi un ghid de completare a fişei de înscriere.

Broşura mai conţine şi o listă cu toate cele 43 de licee din judeţul Braşov, precum şi numărul de clase și locuri disponibile la fiecare unitate în parte.

Mai mute informații puteți găsi AICI.

Loading...
  1. Atentie la Liceul Honterus Brasov!
    Sunt elevi pregatiti sa intre cu spaga.
    Trebuie sistate odata mizeriile astea in Romania!
    Faceti ceva bun,pana cand sa ne mai lasam condusi de hotie si prostie?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.