UPU angajează un asistent social și schimbă firma de pază pentru siguranța personalului medical

UPU angajează un asistent social și schimbă firma de pază pentru siguranța personalului medical

În urma incidentului petrecut în noaptea de sâmbătă, spre duminică, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Brașov, când un bărbat, aflat sub influența băuturilor alcoolice a agresat o asistentă, conducerea unității spitalicești v-a luat câteva măsuri de protecție a cadrelor medicale.

Într-o conferință de presă, organizată la Spitalul Județean de Urgență Brașov, managerul unității medicale, dr. Carmen Niculoiu, a specificat că această agresiune nu este singulară și că ar trebui făcut ceva, din punct de vedere legilativ, pentru creșterea siguranței muncii cadrelor medicale. Aceasta, pentru că astfel de pacienți, aflați sub influența alcoolului, nu pot fi refuzați la UPU.

,,Acest tip de incident nu este izolat, poate doar prin gravitatea lui, pentru că un cadru medical este acum internat. Astfel de incidente se întâmplă frecvent, cu o culme în zilele de vineri și sâmbătă, când apar o mulțime de persoane agresate și multe cu infecție etanolică. La UPU, asistentul de triaj are mult de lucru și trebuie să știe cine intră pe ușă și cu ce intră pe ușă. Pentru asta, are nevoie de un mediu de lucru sigur. Atâta vreme cât el este agresat, nu poate face nimic. Acești pacienți, în stare de ebrietate nu au cum să fie refuzați la investigații, dar nici nu au cum să fie consultați cu prioritate, în dauna celor care viața le atârnă de un fir de păr și care trebuie urgent consultați. Avem nevoie toți cei care muncim aici de o siguranță a locului de muncă, avem nevoie de cineva care să ne protejeze și care să-i păzească într-un fel pe pacienții recalcitranți, pe care nu avem cum să-i refuzăm la consultații”, a declarat Cristina Vecerdi, șefa UPU a unității medicale brașovene.

Pentru ca astfel de situații să fie cât mai izolate, conducerea Spitalului Județean Brașov, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Carmen Neculoiu, a anunțat că sunt în derulare formalități pentru contractarea serviciilor unei noi firme de pază, care să de dețină atribuții sporite, față de cea existentă.

De asemenea, la solicitarea coordonatorului UPU-SMURD, dr. Cristina Vecerdi, UPU de la Spitalul Judeţean ar putea angaja un asistent social, care să le explice atât pacienţilor, cât şi aparţinătorilor, despre gravitatea unor patologii sau despre codurile de intervenţie, pe culori, în funcţie de gravitate.

Potrivit managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, dr. Carmen-Daniela Neculoiu, la Urgenţe ajung în medie 200 – 300 de persoane pe zi. Aceştia sunt îngrijiţi de 18 medici angajaţi în această unitate a spitalului, însă UPU ar avea nevoie de 27 de medici. În ceea ce privește asistenţii medicali, schema de personal este aproape de 100% în acest moment, însă poate fi suplimentată.

Foto: arhiva/brasovmetropolitan.ro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.