Realizarea autostrăzii Comarnic – Brașov rămâne o poveste PSD de adormit copiii

Realizarea autostrăzii Comarnic – Brașov rămâne o poveste PSD de adormit copiii

Niciodată o investiție la nivel național nu a fost mai reclamată de români, precum autostrada București – Brașov. Am ajuns de râsul lumii la viteza cu care se construiesc autostrăzi în România. tocmai când lumea începuse să spere că lucrurile au intrat pe un făgaș normal, după ce s-a anunțat protocolul cu Banca Mondială, PSD anunță că acest lucru nu mai e de actualitate…

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat sâmbătă, la Constanţa, că nu este importantă sursa de finanţare într-un proiect, confirmând renunţarea la înţelegerea cu Banca Mondială pentru tronsonul de autostradă Comarnic- Braşov.

„Într-un proiect nu e importantă sursa de finanţare, este important să faci acel proiect, iar guvernul, prin Ministerul de Finanţe, să aleagă cea mai facilă, utilă, ieftină sursă de finanţare. A fost o discuţie cu cei de la Ministerul Transporturilor. Dânşii (n.r. ministerul Transporturilor) au găsit o variantă mai rapidă de a face lucrurile să se întâmple pe acest sector Comarnic – Braşov. Nu este importantă partea de finanţare, este importantă calea de a implementa un astfel de proiect”, a declarat Eugen Teodorivici, ministrul Finanţelor, la Constanţa.

Acesta a mai spus că ministerul de Finanţe este singurul care trebuie să discute cu un finanţator. „Nu este niciun fel de discuţie, scandal. Banca are regulile sale ca finanţator, care poate nu sunt aceleaşi cu cele pe care un parteneriat public privat le impune”, a afirmat Teodorovici.

Dar ce nu a spus Teodorovici este dacă s-au găsit surse de finanțare pentru acest obiectiv și dacă, vreodată, Ministerul Transporturilor se va apuca de construicția autostrăzii.

Banca Mondială (BM) a transmis, la solicitarea Mediafax, că „nu a primit o notificare oficială din partea Ministerului Transporturilor privind colaborarea pentru autostrada Ploieşti-Braşov”, după ce ministrul Lucian Şova anunţase renunţarea la unitatea de proiect administrată împreună cu BM.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.