Coresi celebrează Ia în cadrul Festivalului RomânIA Autentică, în ediţie de Centenar

Coresi celebrează Ia în cadrul Festivalului RomânIA Autentică, în ediţie de Centenar

La Coresi,  apreciem deopotrivă prezentul și trecutul, dar nu ezităm nicio clipă să privim cu ambiţie și mândria de a fi români către viitor! Cultura, arta și valorile tradiționale românești sunt aduse în lumina prezentului în luna iunie prin trei evenimente simultane organizate în trei zone istorice ale tării:  Brașov, Tg. Jiu –  Hobiţa şi Iaşi. Acestea sunt locurile unde se va desfăşura cea de-a treia ediție a Festivalului RomânIA Autentică și unde vă dau întâlnire oameni frumoşi, valori culturale şi o sărbătoare care să ne facă cinste.

Coresi Shopping Resort, în calitate de partener al evenimentului pentru ediția din Brașov, te invită să participi cu bucurie la festivalul RomânIA Autentică. Te așteptăm să îți îmbraci ia, singurul bilet necesar pentru a participa în 23-24 iunie la ediţia aflată sub semnul centenarului Marii Uniri.

Evenimentul este iniţiat de Asociaţia Naţională a Antreprenorilor și organizată în parteneriat cu  Primăria Municipiului Brașov, Primăria Municipiului Iași, Primăria și Consiliul Local Peștișani.

Festivalul RomanIA Autentică s-a născut din dorinţa de a dezvolta și a readuce în lumina prezentului cultura, arta și valoriile tradiționale românești, de a arăta lumii întregi partea frumoasă a României și anul acesta reuneşte Transilvania, Oltenia și Moldova în cadrul unui eveniment unic. Îşi vor da mâna creatori şi colecţionari, interpreţi şi dansatori, păstrători de tradiţii şi pasionaţi care se bucură de ceea ce a ştiut să creeze şi să păstreze poporul român. Anul acesta sunt așteptați peste 100.000 de români să celebreze sărbatoarea iei, un brand de țară ce constituie o permanentă sursă de inspirație, și care aduce în prim plan folclorul autentic românesc.

Alte articole:   Un şofer băut a refuzat să i se recolteze probe biologice

Prima zi a festivalului RomânIA Autentică este dedicată atelierelor de creație, meşteşugarilor care  păstrează şi transmit mai departe valorile materiale și tezaurele vii. Alături de meșteșugarii vechi vei avea posibilitatea de a învăța una dintre tehnicile folosite în atelierele de țesut, mărgelit, cusut cu motive tradiționale, încondeiat ouă sau de tors lână, croșetat, olărit etc.

Cea de-a doua zi a festivalului este rezervată spectacolelor folclorice și a concertelor. Pe scena din Piața Sfatului te vor încânta cei mai îndrăgiți artiști locali, iar seara nu trebuie să lipsești de larecitalurile susținute de Dinu Iancu Sălajanu, Florin Chilian, Marius Mihalache, Ovidiu Lipan Țăndărică, și Fanfara Zece Prăjini.  La fel ca și în edițiile precedente Măriuca Mihăilescu va prezenta această ediție.

La Coresi Shopping Resort am scris, alături de tine, cele mai frumoase povești ale bucuriei de a fi împreună! Te așteptăm în prag de sărbătoare să celebrăm împreună mândria de a fi români cu multă energie și vitalitate! Fiecare experiență petrecută alături de tine dă culoare vieții și ne face să apreciem și mai mult orice gest, orice moment împreună, orice zâmbet sincer!

Participarea la toate evenimentele este gratuită!

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.