Absolvenţii de clasa a VIII-a susţin proba scrisă la Limba română de la Evaluarea Naţională

Absolvenţii de clasa a VIII-a susţin proba scrisă la Limba română de la Evaluarea Naţională

Absolvenţii de clasa a VIII-a susţin, astăzi, prima probă a examenului de Evaluare Naţională. Sesiunea începe cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Examenul continuă miercuri, 13 iunie, cu proba la Matematică, iar joi, 14 iunie, proba de limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate pe 19 iunie, până la ora 12.00, iar în aceeaşi zi se pot depune contestaţii (în intervalul orar 14.00 – 19.00).

Soluţionarea contestaţiilor se va face între 20-22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

Desfășurarea examenului

Examenul este programat să înceapă la ora 09.00 şi durează două ore, iar elevii trebuie să intre în sălile de examen până cel târziu la ora 8.30, după această oră, accesul elevilor nu mai este permis.

De asemenea, în săli, candidaţii nu vor avea acces cu telefoanele mobile, manuale, fişe sau alte materiale care ar putea reprezenta surse de inspiraţie. Elevii clasei a VIII-a vor putea intra în sălile de examen doar cu buletinul sau certificatul de naştere.

Pe durata examenului de evaluare pentru proba de limba şi literatura romană, sălile de clasă vor fi supravegheate video şi audio.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (99,69%), la nivel național, până sâmbătă, 9 iunie, ora 12.00, în aplicaţia informatică figurau 150.130 de candidaţi înscrişi la Evaluarea Naţională pentru elevii claselor a VIII-a.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate