Fitch a confirmat ratingul oraşului Braşov la „BBB minus”

Fitch a confirmat ratingul oraşului Braşov la „BBB minus”

Fitch Ratings a confirmat vineri ratingurile pentru creditele pe termen lung în valută şi monedă locală ale municipiului Braşov la ”BBB minus”, perspectiva asociată fiind stabilă, informează un comunicat de presă al agenţiei de evaluare financiară.

De asemenea, agenţia a confirmat calificativul pe termen scurt în valută la ”F3”.

Confirmarea ratingurilor arată opinia nemodificată a Fitch privind performanţa operaţională robustă a Braşovului şi serviciul solid al datoriei pe termen mediu, în pofida presiunilor referitoare la cheltuielile operaţionale. Ratingurile pentru creditele pe termen lung în valută şi monedă locală reflectă gestionarea financiară şi strategică prudentă a oraşului care, cuplată cu performanţa operaţională robustă, sprijină capacitatea solidă de autofinanţare pentru planurile de investiţii ale municipiului.

Conform scenariului de bază al Fitch, soldul operaţional al municipiului Braşov va rămâne solid în perioada 2017-2018, cu o medie de 20% din venitul operaţional, ceea ce ar fi în linie cu nivelul mediu din perioada 2012-2016. Acesta va fi sprijinit de măsurile adoptate de autorităţile locale pentru a ţine costurile sub control şi de majorarea veniturilor din taxe, sprijinite de creşterea economiei României. Aceste evoluţii ar trebui să aibă ca rezultat un sold operaţional nominal mediu de 130 de milioane de lei, care ar trebui să fie suficient pentru finanţarea planului de investiţii al oraşului, se arată în comunicatul Fitch.

Citiţi mai multe pe eKronomica.ro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.