Proiect dedicat tinerilor inactivi care vor să intre pe piața muncii, derulat de AJOFM Brașov

Proiect dedicat tinerilor inactivi care vor să intre pe piața muncii, derulat de AJOFM Brașov

Tinerii care nu urmează cursuri şi nici nu lucrează pot cere sprijin de la specialiştii din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov prin proiectul INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare.

Proiectul vine în sprijinirea tinerilor inactivi să intre pe piaţa muncii, în special a tinerilor cu nivel scăzut de competenţe şi care au dificultăţi în a se integra social.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea numărului de tineri NEETs înregistrați la Serviciul Public de Ocupare (SPO) în vederea furnizării de măsuri specializate de sprijin.

În cadrul proiectului, în fiecare judeţ au fost constituite echipe locale de intervenţie formate din experţi de ocupare, asistenţi sociali, consilieri şcolari/mediatori şcolari, care au rolul de a sprijini tinerii NEETs în funcţie de nevoile concrete ale acestora.

Totodată, a alocat pentru fiecare județ, un număr de telefon special, destinat tinerilor cu vârsta între 16 și 25 de ani, care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională.

Astfel, la numărul de telefon, 0771.363.435, tinerii pot afla care sunt avantajele pe care le pot obţine dacă se înregistrează la SPO, care sunt paşii pe care trebuie să-i parcurgă pentru înregistrare, ce acţiuni se vor derula în apropiere, când vor avea loc acestea și cum pot participa .

Persoanele interesate pot vizualiza datele de contact ale experților de ocupare din echipele locale de intervenție constituite la nivelul tuturor agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, accesând pagina de internet a Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM) – anofm.ro.

INTESPO este implementat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în parteneriat cu Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Proiectul INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare este cofinanţat prin Programul Operaţional Capital Uman, Axa prioritară 2 – Îmbunătăţirea situaţiei tinerilor din categoria NEETs, Obiectiv specific 2.3 – Creșterea numărului tinerilor NEETs inactivi înregistrați la Serviciul Public de Ocupare.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.