Care este cea mai potrivită comodă TV pentru tine?

Fiind un punct de maxim interes în orice casă, televizorul trebuie pus într-o lumină bună, mai ales dacă este vorba de un model cu ecran plat. De aceea, este important să avem o comodă TV potrivită atât cu stilul camerei, cât și cu televizorul. Dacă adori show-urile TV, nopțile de filme, maratoanele de seriale sau îți place să vizionezi un meci alături de prieteni, atunci avantajul unei mese pentru televizor este de necontestat!

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să faci alegerea perfectă în materie de comode TV:

Alege o înălțime confortabilă

Nu îți strâmba gâtul ore în șir doar pentru a prinde un fragment din subtitrare – aceasta este, cu siguranță, o rețetă pentru disconfort! Comoda TV trebuie să aibă o înălțime potrivită, astfel încât televizorul să fie la nivelul ochilor. Înălțimea recomandată pentru televizor este în jur de 100-110 cm, dar, desigur, totul depinde și de canapea sau de fotolii.

Pentru o amplasare personalizată, este recomandat să măsori distanța de la podea la ochi, atunci când stai jos. Ia în calcul și faptul că există mai multe modele de comode TV ce vin la pachet cu un suport reglabil pentru perete.

Ia în calcul înălțimea și lățimea televizorului

Dacă optezi pentru un televizor de mari dimensiuni, va trebui să iei în calcul atât spațiul pe care îl ocupă acesta, cât și cel ocupat de comodă. Dacă ai la îndemână spațiul necesar, alege o masă de televizor de dimensiuni mai mari, care împiedică baza televizorului să iasă în afara acesteia.

Trebuie să ții cont în același timp și de greutatea care trebuie susținută de comoda pentru televizor.

Complementează aspectul camerei tale

Chiar dacă ai la dispoziție o cameră mică sau cu o formă neregulată, nu trebuie să îți faci griji. Poți alege un suport de televizor cu pivot, care îți permite să schimbi unghiul de câte ori ai nevoie, sau poți opta pentru o comodă TV de mici dimensiuni, care se potrivește perfect în colț.

Chiar dacă montezi televizorul pe perete, o comodă îți va fi de ajutor ca spațiu de depozitare în cameră.

Orientează-te către un stil potrivit

Mesele pentru televizor vin într-o gamă variată de modele, de la cele cu elemente decorative până la cele din noua generație, cu LED-uri, de la forme ovale până la cele clasice, dreptunghiulare.

Amestecarea stilurilor poate crea confuzie, ducând la un decor haotic, de aceea este bine să alegi o consolă TV care să se încadreze în tematica deja aleasă a camerei. Dacă simți că este prea încărcată, poți oricând opta pentru un design minimalist, în culori pale neutre, precum albul sau griul, care fac camera să pară mai spațioasă.

Alege materialul preferat

De cele mai multe ori, comodele TV sunt fabricate din unul sau mai multe din următoarele cinci materiale: lemn, sticlă, metal, PAL și MDF. Orientează-te către un material care oferă atât durabilitate, cât și longevitate, având un aspect plăcut, care se integrează perfect în decorul camerei tale.

Ține cont de spațiile pentru depozitare – Nu lăsa toate cablurile televizorului la vedere. Ia în calcul asta, precum și prezența altor aparate electronice pentru divertisment, gen video playere, console pentru jocuri, modemuri. Alege o comodă TV în care să îți poți depozita și revistele sau CD-urile preferate, și caută o masă cu o adâncime potrivită, dacă ai multe suveniruri și vrei să le expui într-un mod plăcut.

Intră pe FAVI.ro și vei găsi o gamă variată de comode TV, din care, cu siguranță, îți vei alege modelul preferat!

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.