Alarmă falsă dată de un deținut, la Penitenciarul Codlea

Alarmă falsă dată de un deținut, la Penitenciarul Codlea

Un deținut, încarcerat la Penitenciarul Codlea, a solicitat îngrijiri medicale, săptămâna trecută, susținând că ar fi înghițit voluntar corpuri străine și medicamente.

Bărbatul a fost consultat de personalul medical al penitenciarului, după care a fost trimis la UPU a Spitalului Militar, pentru investigații de specialitate, însă, a refuzat, în scris, investigațiile, consemnând că își asumă riscurile care ar decurge.

La două ore de la aflarea incidentului, deținutul, a fost totuși, supus unui consult specializat la chirurgie, însă concluzia medicilor nu au confirmat cele susținute de bărbat.

„Concluzia a fost – fără abdomen acut chirurgical, astfel că problema pe care a descris-o nu a putut fi confirmată. În zilele următoare a fost văzut în continuare de personalul medical al penitenciarului și nu a prezentat semnele ingerării de corpuri străine și medicamente”, a menționat, pentru mytex.ro, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Codlea, Liviu Matache.

Medicii penitenciarului, precum și cei de la UPU a Spitalului Militar, i-au recomandat consult psihiatric, dar deținutul a refuzat.

Foto: arhiva

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.