Evaluare Națională 2018. Încep înscrierile la examenul de final de clasa a VIII-a

Evaluare Națională 2018. Încep înscrierile la examenul de final de clasa a VIII-a

Începând de luni, absolvenţii de clasa a VIII-a se pot înscrie la Evaluarea Naţională, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Astfel, în perioada 4-8 iunie, toți absolvenții de gimnaziu trebuie să depună la secretariatul școlii o cerere.

La Evaluare se pot înscrie și absolvenți de gimnaziu din seriile anterioare care nu au participat în nicio sesiune la unul din examenele naționale.

Calendar Evaluare Națională 2018

Cursurile elevilor de clasa a VIII-a se finalizează pe 8 iunie, urmând ca pe 11 iunie să aibă loc proba scrisă la limba şi literatura română.

Pe 13 iunie se va susţine proba scrisă la matematică, iar pe 14 iunie elevii din partea minorităţilor naţionale vor participa la proba scrisă la limba şi literatura maternă, scrie antena3.ro.

Rezultatele se vor afişa pe 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi în intervalul 14.00-19.00.

Soluţionarea contestaţiilor se va face între 20-22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

Examenele încep la ora 9:00, moment în care profesorii asistenți deschid plicurile sigilate cu varianta de subiecte multiplicată. Elevii trebuie să intre în sălile de examen până cel târziu la ora 8.30 – după această oră, accesul elevilor nu mai este permis.

Durata fiecărui examen din cadrul Evaluării Naționale este de 120 de minute, din momentul primirii subiectelor de către elevi.

La expirarea celor 120 de minute de examen, elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.

Foto: arhiva

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.