Ursuleț orfan, salvat de la moarte de pădurari (Foto și Video)

Ursuleț orfan, salvat de la moarte de pădurari (Foto și Video)

Un ursuleţ de câteva luni, rămas orfan, a fost salvat de angajaţii Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, după ce mama lui a murit călcată de tren

Ursuleţul, de doar 7 kilograme, a fost găsit, zilele trecute, umblând de unul singur prin pădure și abia se putea ține pe picioare.

Puiul de urs a fost luat de angajaţii Regiei, hrănit cu biberonul şi dus la veterinar, pentru control, apoi a fost predat unei asociaţii, pentru a fi dus la Centrul de Reabilitare a Urşilor Orfani din Bălan, din judeţul Harghita.

 

„Ursuleţul a fost găsit în zona dintre Dâmbul Morii şi Timişul de Sus, lângă calea ferată. Mama lui a fost lovită de un tren, iar el era singur. Nici nu se putea ţine pe picioare. Are doar 7 kilograme şi practic a fost salvat de la moarte. Nu ar fi avut nicio şansă de supravieţuire singur. A stat la noi 48 de ore, timp în care a fost dus la medic, a fost îngrijit şi hrănit. Dar noi nu îl putem ţine, prin urmare va fi predat Centrului pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din localitatea Bălan, judeţul Harghita“, a spus Dan Olteanu, directorul Regiei Pădurilor Kronstadt, potrivit libertatea.ro.

El a fost transferat de la asociație la centru, unde va fi îngrijit și ajutat să se poată reintegra perfect în sălbăticie.

Foto+Video: libertatea.ro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.