Este oficial! Parcul Trandafirilor îşi schimbă denumirea

Este oficial! Parcul Trandafirilor îşi schimbă denumirea

Consilierii locali braşoveni au aprobat miercuri, noua denumire a Parcului Trandafirilor din cartierul Răcădău.

Deși, iniţial s-a propus ca parcul să îşi modifice complet denumirea, numindu-se doar „Rishon LeZion“, la solicitarea consilierului local Sebastian Rusu, îşi va păstra şi denumirea de Parcul Trandafirilor, astfel, acesta se va numi Parcul Trandafirilor – Rishon LeZion.

Primarul George Scripcaru a explicat că este bine să fie păstrată denumirea „Trandafirilor”, pentru că în toate evidenţele cadastrale apare această denumire, iar adăugarea denumirii „Rishon LeZion“ este necesară pentru a putea respecta promisiunea asumată faţă de oraşul înfrăţit, fără a fi necesară o schimbare a documentaţiei privind domeniul public al oraşului.

Ideea denumirii a venit din partea consilierului local FDGR Arnold Ungar, după ce în luna februarie a acestui an a condus o delegaţie a municipiului Braşov, care a participat la aniversarea a 70 de ani de la înfiinţarea Statului Israel şi a 136 de ani atestare a oraşului Rishon LeZion.

Atunci, primarul oraşului Rishon Le Zion, Dov Zur, a propus ca o stradă din această localitatea să primească numele „Braşov“, iar prin reciprocitate, şi o stradă sau un parc din Braşov să poarte numele „Rishon LeZion“.

În expunerea de motive aferentă proiectului de hotărâre, Arnold Ungar propune ca parcul din cartierul Răcădău să primească această denumire dat fiind faptul că aici se află amplasat un bust al fostului prim-ministru israelian Yizhak Rabin, la iniţiativa PRM şi a fostului preşedinte al partidului, Corneliu Vadim Tudor.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via