Ruta Cavalerilor Teutoni, înfiinţată la iniţiativa consilierului Cristian Macedonschi

Ruta Cavalerilor Teutoni, înfiinţată la iniţiativa consilierului Cristian Macedonschi
In cadrul conferintei despre rute culturale europene care a avut loc zilele trecutela Brasov, consilierul local FDGR Cristian Macedonschi, cu o experienta de peste şapte ani in dezvoltarea turistica, a propus ca Ministerul Turismului sa introduca in cadrul rutelor Europene Culturale „Ruta Cavalerilor Teutoni”, existând promisiuni ferme în acest sens.
Aceasta ar incepe in Israel, in orasul genezei Ordinului Teutonic – Orasul Akkon din actualul stat Israel. Teutonii au poposit pentru o perioada de 14 ani in Tara Barsei, fiind chemati de regele maghiar Andras al 2-lea sa asigure granita naturala a regatului pe care o alcatuia curbura Carpatilor. Ei au infiintat Cetatea Marienburg la Feldioara, datorita faptului ca Fecioara Maria a fost aleasa ca protectoare a ordinului.
In perioada lor s-a dezvoltat puternic toata zona Transilvaniei de sud si in special Tara Barsei, unde a infiintat ordinul cinci scaune / cetati, iar sub protectia lor s-au dezvoltat orasele si localitatile sasesti.
Dupa 14 ani au fost alungati de regele maghiar datorita faptului ca prin puterea lor au devenit un pericol pentru regat. Ducele Masoviei de la acea vreme a profitat de ocazie si i-a chemat in ajutor sa-l sustina in lupta cu popoarele baltice, iar Marele Maestru Hermann von Salza a pus bazele cetatii Marienburg in actualul Malbork din Polonia, cetatea sora a celei din Tara Barsei de la Feldioara.
Tinand cont ca cetatea teutonica de la Malbork este monument UNESCO si una din principalele atractii turistice din Polonia este de asteptat ca aceasta noua ruta culturala europeana sa creeze o atractivitate turistica majora in toate tarile care fac parte din ea.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Accident pe DN13, între un TIR și un autoturism
Loading...
loading...
  1. Numai Feldioara și cu cele cinci scaune / cetati?
    Și Brașovul?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.