Retricții mai aspre pe podul de pe drumul CET-ului

Retricții mai aspre pe podul de pe drumul CET-ului

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov (DRDP) a înăsprit restricția de tonaj aplicată pe podul de pe drumul CET-ului.

Mai exact, începând de luni, pe pod pot nu vor mai putea circula maşinile cu masa mai mare de 3,5 tone.

Potrivit reprezentanţilor DRDP, măsura a fost luată în condiţiile în care starea tehnică a podului s-a degradat după sezonul de iarnă.

Aceasta este a doua restricție de tonaj, după ce anul trecut, o parte din pod s-a prăbuşit, iar de atunci nu s-au făcut intervenţii majore, ci doar s-au pus balize, pentru semnalizarea pericolului. Până acum restricţia de tonaj era doar pentru maşinile cu masa mai mare de 7,5 tone.

Podul se află într-o stare precară, după ce, la începutul anului trecut, o parte s-a prăbuşit, fără ca administratorul drumului să facă vreo intervenţie importantă de reparaţii.

În prezent, podul este administrat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), dar urmează să fie preluat de Primăria Braşov, odată cu drumul CET-ului (fosta ocolitoare a oraşului). Acest transfer a fost anunţat încă de la începutul anului trecut, după ce a fost dată în folosinţă Centura Braşovului.

Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, Adriana Necula, spunea, la începutul acestui an, că în momentul de faţă „drumul este în procedură de predare” şi există unele discuţii legate de acest pod, potrivit MonitorulExpres.

De asemenea, Nicula anunța la începutul anului, că DRDP Braşov nu va face reparaţii la respectivul pod. „Procedura de predare“ continuă încă, reprezentanţii DRDP menționând că au trimis documentaţia la Primărie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, procesul verbal de predare-primire a drumului CET-ului ar urma să fie semnat „în zilele următoare“.

Foto: arhiva

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via