Tinerii care au bătut un bătrân într-un pasaj din Braşov, rămân în arest

Tinerii care au bătut un bătrân într-un pasaj din Braşov, rămân în arest

Cei doi agresori care au bătut un bărbat de 66 de ani, cu pumnii şi picioarele, pe scările unui pasaj din Braşov, rămân în arest.

Magistraţii Tribunalului Braşov au prelungit cu 30 de zile mandatele de arestare ale tinerilor, care vor fi judecaţi pentru tentativă la omor.

Adrian Ceplinsche (18 ani) și Mircea Mihai Constantin (23 de ani) au fost arestați preventiv la începutul lunii aprilie, după ce l-au lovit de 21 de ori în 38 de secunde pe Dumitru Neculai. Atacul a fost unul extrem de violent şi a fost surprins de o cameră de supraveghere aflată în pasaj.

Fapta a stârnit un val de revoltă pe internet, dar și o mobilizare impresionantă de ajutorare a bătrânului.

După ce a fost îngrijit mai multe săptămâni în spital, Dumitru Neculai a fost plasat într-un centru din Bihor şi i se va construi o casă, pe care urmează să o împartă cu alte persoane care au nevoie de ajutor.

Cei doi tineri au fost acuzaţi iniţial de lovituri şi alte violenţe şi tulburarea liniştii publice, însă anchetatorii au schimbat încadrarea faptei în tentativă de omor.

Curtea de Apel Brașov a decis ca tinerii să rămână în continuare în arest, dar decizia judecătorilor nu este definitivă.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.