Arborii periculoși din Brașov și Poiana Brașov vor fi tăiați

Arborii periculoși din Brașov și Poiana Brașov vor fi tăiați

Peste 40 de copaci uscaţi parţial sau total, aflaţi pe domeniul public și care riscă să se prăbuşească, vor fi tăiați.

Autoritățile locale au făcut o listă a copacilor periculoși, care a fost aprobată din data de 11 mai, însă nu s-a trecut imediat la tăiere.

Unul dintre arborii marcaţi a căzut, miercuri, când a fost cod galben de vânt puternic, Pe Bulevardul Nicolae Iorga, în dreptul Liceului de Muzică, înainte ca echipele Regiei „Kronstadt“ să apuce să intervină, iar un alt copac s-a rupt și a căzut peste un autobuz, pe B-dul Griviței, în zona Onix.

Pe listă se află 46 de arbori din mai multe zone ale municipiului, dar şi din Poiana Braşov. Cei mai mulţi, 14, se află în Poiana Braşov, iar în municipiu au fost identificați copaci periculoși în Centrul Istoric, pe Aleea Tiberiu Brediceanu, strada Castelului, Şirul Livezii și strada Nicolae Iorga.

De asemenea, mai trebuie tăiaţi arbori pe strada Avram Iancu, Bulevardul Gării și pe strada Panselelor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei Brașov, Sorin Toarcea, lista a fost transmisă Regiei Publice a Pădurilor Kronstadt, cu care există un contract pentru aceste servicii, care are sarcina de-ai marca și tăia.

De luna viitoare serviciile de tăiere arbori ar putea fi atribuite unei firme. Primăria Brașov a lansat o licitație pentru achiziţia serviciilor de tăiere arbori, iar termenul de depunere a ofertelor este 24 mai.

Acordul-cadru va fi valabil pe o perioadă de patru ani, valoarea sa fiind cuprinsă între minimum 213.989 lei şi maximum 2,57 milioane lei, în funcţie de necesarul de tăieri în următorii patru ani. Valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent ce se va atribui în baza acordului-cadru este de 810.396 lei, fără TVA.

Foto: arhiva/verdesicurat.ro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via