Alte treceri de pietoni semaforizate. „Zebra” de la Complexul Bartolomeu, mutată

Alte treceri de pietoni semaforizate. „Zebra” de la Complexul Bartolomeu, mutată

Programul de semaforizare a trecerilor de pietoni din Braşov va continua şi în perioada următoare. Lucrările de amenajare a semaforului de la trecerea de pietoni din dreptul viitorului Liceu sportiv de pe strada Zizinului au început deja.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, s-au amenajat deja fundaţiile pentru viitorul semafor, iar în zilele următoare vor fi montaţi stâlpii şi vor fi instalate sistemele de semnalizare.

Reprezentantul municipalităţii braşovene a precizat că pe lângă această trecere de pietoni, alte trei vor fi semaforizate, în prezent lucrându-se la documentaţii.

„Pentru semaforizarea trecerii de la intersecţia dintre strada Lunga şi strada Bisericii Române, care a fost deja translatată câţiva metri în direcţia Bartolomeu, şi a celei de la Poarta Şchei sunt obţinute toate avizele şi se va depune documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie. Pentru semaforizarea unei alte treceri de pietoni, respectiv cea de pe strada de Mijloc, din dreptul Şcolii Gimnaziale nr. 12 mai trebuie obţinut avizul de la Sistemul de Gospodarire a Apelor Braşov, pentru că pe aceasta arteră este şi pîrîul Graft. După ce se va elibera avizul de la SGA, vom depune dosarul în vederea obţinerii autorizaţiei de construire şi aici”, a precizat Sorin Toarcea.

O altă trecere de pietoni unde va fi montat semafor este cea de la magazinul LIDL din Tractorul. Însă, în cazul acestei treceri, Municipalitatea nu a luat hotărârea dacă lucrările vor fi făcute acum sau odată cu lărgirea străzii 13 Decembrie, din zona fostului stadion Forex.

„Zebra” de la Complexul Bartolomeu va fi mutată

Planul de resistematizare a intersecției de la Complexul din Bartolomeu, discutat încă de acum doi ani, care prevedea mutarea trecerii de pietoni din faţa Gării Bartolomeu (la intersecţia Căii Făgăraşului cu strada Pictor Andreescu), mai spre sensul giratoriu de la capătul străzii Lungi, concomitent cu desfiinţarea trecerii de pietoni de la Complex, nu a fost pus în aplicare.

Acum, s-a renunțat la această variantă, iar reprezentanții municipalității analizează un alt plan de redesenare a trecerilor de pietoni de la această intersecție.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, trecerea de pietoni de pe strada Stadionului, dintre calea ferată și Complexul Bartolomeu ar urma să fie mutată la intersecția cu strada Ioan Bogdan, spre direcţia spadionului Tineretului.

La trecere va fi apoi montat un semafor, care ar urma să fie corelat cu cel de la intersecţia străzii Stadionului cu strada De Mijloc

În ceea ce privește trecerea de pietoni din faţa Gării, deovamdată nu s-a luat nicio decizie.

Pe de altă parte, la începutul acestui an, s-a discutat despre mutarea ei cu câţiva metri mai spre sensul giratoriu, şi despre posibilitatea amenajării unei „insule“  pentru pietoni, în mijlocul străzii.

Foto: arhiva

Loading...
  1. Ajustări amatoristice făcute în urma unor greșeli flagrante. Nu poți repara o aberație cu altă aberație.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.