Rezultatul percheziţiilor de la Braşov în cadrul operaţiunii Ziua Z

Rezultatul percheziţiilor de la Braşov în cadrul operaţiunii Ziua Z

Procurorii DIICOT de la Buzău au făcut 30 de percheziţii domiciliare în Capitală, dar şi în judeţele Buzău, Braşov, Ilfov, Bihor, Covasna, Neamţ, Sălaj şi Prahova într-un dosar vizând destructurarea a trei grupări infracţionale organizate.

Membrii acestora colaborau şi interacţionau între ei, respectiv grupuri ce erau profilate pe infracţiuni din domeniul fraudelor fiscale, respectiv evaziune fiscală, fraude din domeniul criminalităţii informatice, infracţiuni de fals şi uz de fals.

Astfel, un prim grup infracţional organizat este format din trei libanezi şi patru români, care, în perioada 2011-2015, a creat un circuit economic, comercial şi financiar fictiv, între mai multe societăţi comerciale create special pentru eludarea obligaţiilor fiscale de plată către bugetul statului. Prejudiciul cauzat este de peste 4,7 milioane de lei.

„Pe parcursul activităţii infracţionale, liderul acestui grup infracţional organizat a avut nevoie în activitatea desfăşurată de o serie de documente de identitate falsificate iar pentru obţinerea acestora a apelat în anul 2016 la un suspect, care la momentul respectiv era angajat ofiţer al SJIPI Buzău (în prezent pensionat). Astfel, din cercetări s-a stabilit că suspectul făcea parte dintr-un grup infracţional organizat, format din mai multe persoane, profilat pe comiterea infracţiunilor din domeniul criminalităţii informatice şi falsificarea de documente de identitate. Liderul acestui grup, domiciliat în municipiul Braşov, avea şi rolul de a falsifica documente de identitate, respectiv cărţi de identitate, paşapoarte, permise de conducere, cărţi de şedere temporară pentru cetăţeni străini (acesta fiind cunoscut drept unul dintre cei mai buni falsificatori de documente din ţară), din grupare făcând parte alte 14 persoane domiciliate pe raza a mai multor judeţe, inclusiv din municipiul Bucureşti”, potrivit DIICOT.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.