EXCLUSIV (3) Consiliul Judeţean finanţează sportul de performanţă (?) la Săgeata Drăguş, Prietenii Rupea şi Voinţa Măieruş

EXCLUSIV (3) Consiliul Judeţean finanţează sportul de performanţă (?) la Săgeata Drăguş, Prietenii Rupea şi Voinţa Măieruş

Prin Programul „Sportul de performanță” se urmărește valorificarea aptitudinilor individuale într-un sistem organizat de selecție, pregătire și competiție având ca scop ameliorarea rezultatelor sportive, realizarea de recorduri și obținerea victoriei. Programul Sportul de performanță se adresează exclusiv sporturilor olimpice asa cum sunt ele prezentate de Comitetul Olimpic și Sportiv Român și sporturilor paralimpice.

Declarativ, aceasta este explicaţia finanţării unor proiecte depuse de unele cluburi dn judeţul Braşov. Paralel cu acest proiect, Consiliul Judeţean derulează tot pentru partea sportivă un program „Sportul pentru toţi”, binevenit şi acesta.

Revenind la performanţă, haideţi să vedem ce proiecte au fost declarate eligibile şi finanţate de administraţia judeţeană. Condiţiile de eligibilitate la secţiunea P6 le găsiţi mai jos, conform Ghidului de finanţare:

 

La acest capitol găsim alocarea de fonduri pentru trei cluburi din judeţ: AS Săgeata Drăguş (fotbal – Liga a 5-a), AS Prietenii Rupea  (fotbal – Liga a 4-a) și AS Voința Măieruș (fotbal – Liga a 5-a).

Cu tot respectul și admirația pentru antrenorii și sportivii celor trei asociaţii sportive, şi în contextul în care sumele solicitate sunt de mare bun simţ (ultima coloană din dreapta), trebuie să remarcăm faptul că nu prea au ce căuta aceste proiecte depuse la categoria „Sportul de performanţă”, iar Comisia de analiză a Consiliului Judeţean, dacă ar fi fost de bună credinţă, i-ar fi direcţionat către „Sportul de masă”, unde ar fi intrat la concurenţă cu proiectele depuse la secţiunea respectivă.

Liga a IV-a şi a V-a este al patrulea, respectiv al cincilea eșalon fotbalistic din România. Competițiile se dispută la nivel județean și sunt organizate de fiecare asociație județeană în parte. Asociațiile județene de fotbal aleg fiecare în parte sistemul competițional de desfășurare și numărul de echipe care participă.

Deci, nu vorbim despre o competiție oficială națională!

CITEŞTE ŞI:

Loading...
  1. […] unor erori grosolane în admiterea și declararea unor proiecte ca fiind eligibile (AICI, AICI și AICI), a urmat firesc, perioada de […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.