„Marșul Tăcerii“ pentru comemorarea victimelor pe două roți în trafic, astăzi, la Brașov

„Marșul Tăcerii“ pentru comemorarea victimelor pe două roți în trafic, astăzi, la Brașov

Brașovenii sunt așteptați în această seară să ia parte la „Marșul Tăcerii“ – marș de comemorare a victimelor pe două roți în trafic.

Evenimentul este organizat pentru prima dată la Braşov.

Cei care doresc să participe sunt așteptați la ora 18.30 în fața Primăriei Brașov, de unde vor pleca în marș prin centrul orașului, la ora 19.00.

Recomandarea este ca participanții să fie îmbrăcați în alb (mai ales în partea de sus a corpului). De asemenea, plimbarea se face într-un ritm lent și în tăcere. Regula de bază a acestui marș este liniștea. Fără claxoane, fără niciun fel de sunet, atât cât se poate. TĂCEREA este cea care însoțeşte acest marș de comemorare.

Marșul este organizat în fiecare an în cea de-a treia zi de miercuri din luna mai. Ora de plecare este aceeași în fiecare țară, ora 19.00, în acest mod realizându-se practic un marș continuu, întins peste toate fusele orare de pe glob.

În 2018 se împlinesc 15 ani de când „Marșul Tăcerii” a avut loc pentru prima data în White Rock Lake din Dallas (USA), la inițiativa lui Chris Phelan, ca un marș de comemorare a victimelor pe două roți în trafic.

În România, evenimentul a fost organizat prima dată acum 8 ani, în București. Între timp, a fost organizat şi în alte orașe: Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Timișoara, Suceava, Galați sau Dej și Alexandria.

Foto: arhiva/banatulazi.ro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.