După 14 ani ca primar, George Scripcaru zice că face ordine în haosul imobiliar

După 14 ani ca primar, George Scripcaru zice că face ordine în haosul imobiliar
In cadrul Comisiei tehnice de amenajarea a teritoriului si urbanism care a avut loc marți, primarul George Scripcaru a  solicitat funcționarilor ca, împreună cu reprezentanţii Ordinului Arhitectilor din Romania, sa elaboreze un proiect de hotarare de Consiliu Local care sa stabileasca o serie de conditii pentru dezvoltarile imobiliare viitoare, inca de la elaborarea Planurilor Urbanistice Zonale (PUZ).
Potrivit primarului, elaborarea acestui proiect de hotarare trebuie sa plece de la urmatoarele conditii: reglementarea situatiei drumurilor din faza de proiect, inclusiv elaborarea proiectelor tehnice pentru aceste drumuri, de intersectia cu drumul public, PUZ-ul sa contina si o prezentare a solutiei de transport public in interiorul zonei care sa contina atat traseul, cat si locatia si delimitarea statiilor de transport public.
Mai mult, solutiile de circulatie propuse in PUZ pentru accesul spre zona studiata vor fi implementate de catre dezvoltator sau, in cazul in care vor fi implementate de municipalitate, dezvoltarea imobiliara va incepe dupa ce acestea vor fi realizate.
Noi prevederi: toate strazile vor fi prevazute cu piste de biciclete, dimensionarea trotuarelor se va face tinand cont de numarul de locuitori si de zonele pe care le deserveste si nu doar de normativul legal, in sensul ca acestea pot fi mai mari decat prevede normativul daca presupun o zona pietonala intens circulata, vor fi prevazute si zone de parcari publice, evidentierea foarte clara a zonelor verzi, inclusiv a copacilor care se vor planta si a aliniamentelor stradale din gard viu, arbusti sau copaci, stabilirea foarte clara a zonei destinata construirii facilitatilor pentru invatamant (cresa, gradinita, scoala), functiunile complementare vor fi mentionate detaliat, respectiv, care revin comertului, care serviciilor, care activitatilor culturale etc.
În PUZ trebuie precizate foarte clar zonele in care se vor amenaja platformele de depozitare a deseurilor, cu precizarea ca pubelele trebuie sa fie ingropate si sa existe pubele pentru colectarea selectiva, iar PUZ-ul mai trebuie sa contina toate elementele necesare pentru asigurarea unei interventii optime a serviciilor de urgenta, de la dimensiunea strazilor, existenta retelei de hidrant si pana la asigurarea de spatii pentru functionarea anumitor servicii (de exemplu SMURD).
In urmatoarele zile, funcţionarii din serviciile de specialitate trebuie să elaboreze acest proiect, urmand a fi prezentat Consiliului Local spre aprobare. Din păcate, despre haosul dezvoltării imobiliare din Braşov s-a tot scris ani la rândul, s-a permis distrugerea zonei spre Poiana Braşov sau în Şchei. Probabil că acum nu prea mai există terenuri pentru dezvoltatorii imobiliari şi se fac reguli pe care nu mai are cine să le încalce / respecte. Răul a fost făcut…
Foto: Andrei Paul
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.