Sute de oameni au protestat în fața Prefecturii Braşov sub lozinca “Vrem Europa, nu dictatură”

Sute de oameni au protestat în fața Prefecturii Braşov sub lozinca “Vrem Europa, nu dictatură”

Sute de brașoveni au ieșit în stradă, sâmbătă, în faţa Prefecturii Braşov, unde și-au manifestat nemulțumirile față de Guvern.

Protestul a început la ora 18.00, la Prefectură, apoi manifestanţii au pornit într-un marş spre sediul PSD Braşov din Piaţa Sfatului, pe traseul Bulevardul Eroilor și strada Mureșenilor.

Manifestanții au purtat pancarte pe care scria: „Un guvern de analfabeți și hoți”, „Demisia Dăncilă” și „Demisia ministrului Justiției”, iar în fața coloanei au desfășurat un steag imens, de la protestele din 2017.

Protestul s-a încheiat fără nici un fel de incidente, în jurul orei 20.00.

„Vrem Europa, nu dictatură!”

Mii de oamnei au ieși în stradă și în Bucureşti, dar şi în mai multe oraşe din ţară și din diaspora, la un protest sub genericul „Vrem Europa, nu dictatură!”.

Manifestanții au acuzat coaliţia PSD-ALDE că nu şi-a respectat promisiunile din campania electorală şi că îndepărtează ţara de standardele europene şi democratice.

În Capitală, aproximativ 5.000 de oameni au cerut demisia Guvernului şi au scandat „PSD, ciuma roşie”, „Hoţii!” şi „Demisia!”.

La Cluj, 300 de protestatarii au cerut demisia Vioricăi Dăncilă, a lui Dragnea şi Tăriceanu, iar la Timişoara, cei peste 300 de manifestanți au cerut eliminarea ”penalilor din funcţiile publice”.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis oamenilor care au protestat sâmbătă seara în Bucureşti şi în alte oraşe că „e importantă atitudinea civică pentru a-i readuce pe aceşti guvernanţi cu picioarele pe pământ”.

„Am senzaţia de multe ori că ne afundăm într-o gaură de antieuropenism, de diletantism, de populism, din care o să ieşim din ce în ce mai greu”, a mai afirmat preşedintele.

Proteste au avut loc și în Sibiu, Iași și Târgu Mureș.

Foto: brasovtv.com

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.