Mii de semnături strânse în judeţul Braşov pentru inițiativa „Fără penali în funcţii publice”

Mii de semnături strânse în judeţul Braşov pentru inițiativa „Fără penali în funcţii publice”

Aproximativ 6.500 de semnături s-au strâns la Braşov, pentru susţinerea iniţiativei civice „Fără penali în funcţii publice“.

Potrivit președintelui organizației municipale USR Brașov, respectiv coordonatorul campaniei la nivel local, Codruț Bucur, de la începutul campaniei, din data de 15 aprilie, s-au strâns peste 6.500 de semnături din întregul județ, din care circa 4.800 din municipiul Brașov, la cortul aşezat în Livada Poştei.

„Braşovenii au înţeles că această iniţiativă este un demers necesar și de bun simț, care nu vizează persoane, ci urmărește asanarea mediului politic și recâștigarea încrederii cetățenilor în valoarea de reprezentativitate a politicianului: aceasta nu trebuie să fie umbrită de fapte antisociale grave, așa cum sunt cele condamnate prin codul penal”, a declarat Codruț Bucur, citat de MyTex.

Totodată, Codruţ Bucur a precizat că în campanie, termenul de „penal”, este foarte clar definit în textul care urmează a fi introdus în Constituţia României, este vorba de: „cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”.

Până la finalul campaniei, pentru a atinge obiectivul de aproximativ 25.000 de semnături, au mai rămas 4 luni și 10 zile, timp în care mai trebuie strânse aproximativ 18.000 de semnături.

Astfel, brașovenii pot semna și aduce liste de semnături zilnic, la cortul amplasat momentan în Livada Poștei, în fața Rectoratului, iar în următoarea perioadă, la capătul străzii Republicii, în zona Modarom, unde se va muta cortul.

De asemenea, în următoarele zile echipele care strâng semnături vor ajunge în principalele cartiere ale oraşului.

Foto: Monitorul Expres

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.