EXCLUSIV Consiliul Judeţean Braşov recunoaşte că a aprobat bani nelegal unei asociaţii sportive

EXCLUSIV Consiliul Judeţean Braşov recunoaşte că a aprobat bani nelegal unei asociaţii sportive

18.00 După ce newsbv.ro a dezvăluit faptul că onor Consiliul Judeţean a validat cu maximum de punctaj la finanţare evenimentul sportiv al unei asociaţii care nici măcar nu era eligibilă, am fost contactaţi de o doamnă, Nicoleta Iureş, cu o funcţie foarte lungă ca reprezentare în CJ, care ne-a informat că – incredibil sau nu – chiar azi-dimineaţă s-a autosesizat şi domnia sa de problema de vreo 737 de milioane de lei vechi semnalată de newsbv.ro la prânz şi că lucrurile se vor regla, în sensul că se va publica o erată undeva peste o oră.

Acum, ce să mai comentăm, pentru o glumă de erată de valoarea de mai sus nici nu era cazul să se grăbească lumea, nu că articolul publicat de noi ar fi creat ceva furtuni și urlete prin Consiliul Județean Brașov.

Dar, ca să aibă o noapte liniștită toată lumea, îi asigurăm pe specialiștii care au acordat sau nu finanțări pentru proiectele sportive din banii județului pentru 2018, că abia suntem la începutul studierii a ceea ce se întâmplă la acest capitol.

11.43 Consiliul Judeţean Braşov a anunţat care sunt proiectele eligibile pentru finanțare pe partea de sport pentru anul 2018, sub semnătura președintelui Adrian Veștea. Pentru conformitate, am studiat și Ghidul de finanțare, existent pe site-ul administrației județene.

Întâmplător, sau nu, se pare că a fost pusă la cale o inginerie financiare prin care un eveniment se finanțează dublu, atât la categoria „Sportul pentru toți”, cât și la categoria „Sporturi olimpice și paralimpice”.

Prima șmecherie: nu avem același solicitant la ambele categorii! Din păcate, se pare că onor comisia care a evaluat proiectele nu a remarcat sau poate s-a făcut că nu vede faptul că a decis alocarea a 59.920 de lei pentru Asociația Șapte Scări evenimentului „Maratonul Internațional Brașov ediția a IV-a 2018”, chipurile pentru „cursele populare”.

Același eveniment, „Maratonul Internațional Brașov ediția a IV-a 2018”, dar „nepopular”, mai primește încă 73.710,15 lei, la solicitarea Asociația Club Sportiv Smart Atletic din București.

Iată mai jos, de pe site-ul evenimentului, cine sunt organizatorii. Deci, vorbim despre un singur eveniment, nu concursuri separate…

Mult mai grav, însă, considerăm faptul că a fost declarată eligibilă finanţarea la secțiunea P1.1 a cererii depuse de către Asociația Club Sportiv Smart Atletic din București, deşi aceasta trebuia exclusă din start, conform Ghidului de finanțare elaborat chiar de către Consiliul Județean Braşov. Acum, poate cineva are ochi să vadă și să îndrepte lucrurile… sau poate vreo instituție de stat devine interesată de subiect?

Loading...
  1. […] existența unor erori grosolane în admiterea și declararea unor proiecte ca fiind eligibile (AICI, AICI și AICI), a urmat firesc, perioada de […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via