Șase sportivi în scaun rulant participă la Maratonul celor 24 de ore de înot

Șase sportivi în scaun rulant participă la Maratonul celor 24 de ore de înot

În acest sfârșit de săptămână (12 și 13 mai) la Bazinul Olimpic din Braşov se desfășoară cea de-a 24-a ediţie a Maratonului celor 24 ore de înot.

În acest an, s-au înscris la Maratonul celor 24 de ore de înot foşti şi actuali sportivi de performanță care vor face parte din cele 20 echipe.

Ca de obicei, participanţii vor înota câte 30 de minute la fiecare 6 ore, timp de 24 de ore, iar câştigătoare va fi echipa care va parcurge cel mai mare număr de bazine în cele două zile.

Startul se va da sâmbătă, 12 mai 2018, de la ora 10.00.

Maratonul celor 24 de ore de înot de la Brașov este o competiţie sportivă de masă la care poate participa orice persoană care ştie să înoate. Nu există restricţii de vârstă sau sex. Și anul acesta, printre cei 276 de participanți regăsim o echipă de medici care vor înota pentru a strânge fondurile necesare copiiilor diagnosticați cu autism.

Una dintre cele mai inedite echipe este „Acțiuni Împreună” a Asociaţiei „Totul pentru tine”, care participă la maraton cu 12 concurenţi şi 2 rezerve, printre care și șase persoane cu dizabilităţi, utilizatoare de scaun rulant.

În acest fel, se încearcă promovarea sportului ca mijloc de reintegrare socială, ca un argument în plus pentru egalitatea de şanse şi ca o excelentă modalitate de promovare a abilităţilor persoanelor cu dizabilităţi. Membrii echipei Acțiuni Împreună vor participa la maraton după regulile competiției, la care se supun și ceilalți participanți.

Competiţia organizată pentru prima dată în anul 1993, are frecvență anuală şi este realizată de Clubul Sportiv Sami Braşov, prin Ionuț Horia.

Foto: mediafax.ro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.