Percheziții în Brașov și în alte 9 județe, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul depășește 2 milioane de lei

Percheziții în Brașov și în alte 9 județe, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul depășește 2 milioane de lei

Zeci de percheziţii au avut loc joi, în judeţele Mureş, Braşov, Hunedoara, Buzău, Caraş-Severin, Ilfov, Iaşi, Galaţi, Harghita şi Teleorman, precum şi în Bucureşti, într-un dosar penal vizând comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Politiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Mureș, Hunedoara, Buzău, Caraș-Severin, Ilfov, Brașov, Iași, Galați, Harghita, Teleorman, precum și din municipiul București, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureț, au efectuat 46 de percheziţii, la sediile şi punctele de lucru ale unor firme, dar şi la locuinţele unor persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2 milioane de lei, prin evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015 – 2016, reprezentanţii unui agent economic din judeţul Mureş ar fi efectuat  livrări de bunuri şi servicii, fără a le înregistra în evidenţa contabilă, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat.

De asemenea, în perioada 2014-2016, societatea din Târgu Mureş ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a unor facturi de achiziţie de bunuri de la mai multe societăţi de tip „fantomă”, prin care ar fi obţinut deduceri fiscale ilegale.

În urma perchezițiilor efectuate au fost puse în aplicare șase mandate de aducere, persoanele fiind conduse la audieri, în cauză urmând să se impună măsurile legale.

Foto: arhiva

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.