Biserica Neagră, gazda corului Texas A & M Women’s Chorus (SUA) în Duminica Rusaliilor Evanghelice

Biserica Neagră, gazda corului Texas A & M Women’s Chorus (SUA) în Duminica Rusaliilor Evanghelice

Duminică, 20 mai 2018, începând cu ora 18:00, Biserica Neagră va fi gazda concertului susţinut de corul Texas A & M Women’s Chorus (SUA). Costul biletului de intrare este 12 lei și poate fi procurat de la casa de bilete a Bisericii Negre.

„Parte a turneului pe care corul îl desfăşoară în România, concertul va cuprinde muzică sacră preponderent contemporană, spirituals și gospel. Stacey Gibbs, Levente Gyöngyösi, Robert Decormier, Eduardo Lakschevitz sau Manolo Da Rold sunt doar câţiva dintre compozitorii ale căror lucrări vor fi interpretate în duminica de Rusalii, la Biserica Neagră. Invităm publicul să asiste la acest eveniment, strâns legat de menirea bisericii noastre: lauda lui Dumnezeu prin cuvânt și muzică”, spune Adriana Imbuzan, referent muzical – Biserica Neagră

Muzica gospels va fi completată de un mesaj biblic, legat de Psalmul 98 (”Cântați Domnului un cântec nou căci El a făcut minuni”) rostit, pentru publicul prezent în Biserica Neagră, de Secretarul General emerit  al Societății Martin Luther din Germania, domnul preot dr. Rainer Stahl.

Condus de dirijorul Trevis Angel, corul, fondat în 1979 de către Patricia P. Fleitas este format din aproximativ cincizeci de tinere talentate, dedicate excelenței muzicale corale, ce călătorește în Texas, dincolo de frontierele de stat american și internațional, abordând un repertoriu variat de la muzică clasică sacră până la muzică americană contemporană (de la compozițiile lui Mendelssohn, Britten și Whitacre la muzica modernă a lui Adele și Taylor Swift).

Texas A & M Women’s Chorus aparține Universității  A&M și este o organizație recunoscută care încearcă să promoveze excelența în artă și expansiunea culturală a acestei instituții. Scopul său este de a oferi momente de recreere comunității campusului și de a spori percepția ansamblului la toate nivelurile, oferind studentelor oportunitatea de a se dezvolta individual, de a-și  îmbunătăți abilitățile muzicale, de a învăța o disciplină artistică într-un cadru colaborativ și de a lucra la cele mai înalte standarde muzicale. Deși este clasificată ca o organizație studențească, ansamblul repetă, în medie cinci ore săptămânal și reușește să performeze în concertele susținute pe tot parcursul anului.

Texas A & M Women’s Chorus este mult mai mult decât un grup ce îndrăgește să cânte. Ansamblul încurajează și susține excelența, solidaritatea umană și exemplul de bune practici, având o tradiție proprie și un statut aparte în campus, cu participarea la diferite evenimente de natură socială.

O dată la trei ani, ansamblul are ocazia de a călători pe plan internațional pentru un tur de o săptămână la începutul verii. Destinațiile anterioare au inclus concerte în China, Canada, Cehia, Anglia, Ungaria și Slovacia. Turneul din acest an se desfășoară în  România.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.