Lia Olguța a explodat după ce în Spitalul Județean Brașov se face reclamă pentru plecarea medicilor în străinătate

Lia Olguța a explodat după ce în Spitalul Județean Brașov se face reclamă pentru plecarea medicilor  în străinătate

Lia Olguţa Vasilescu, mesaj halucinant pe contul ei de facebook. „Ce se întâmpla în spitalele de stat? Apar reclame ale unor firme de recrutare a medicilor pentru alte ţări!,” a scris ministrul Muncii.

Lia Olguţa Vasilescu a scris că „Guvernul face eforturi disperate să oprească exodul medicilor, mărind salariile la un nivel la care până acum un an nici nu se gândea cineva că e posibil. Ce se întâmpla, în schimb, în spitalele de stat? Apar reclame ale unor firme de recrutare a medicilor pentru alte ţări! Așa cum e cazul Spitalului Județean Brașov, secția Cardiologie II. Rușinos!”, se încheie mesajul postat de ministrul Muncii.

Postarea apare la mai puţin de două zile de când ministrul Muncii a reuşit, cu greutate, să pună capăt bâlbelor şi inechităţilor salariele din sistem, care au provocat nemulţumirea a zeci de mii de cadre sanitare. Lia Olguţa Vasilescu a admis că legea trebuie schimbată şi că, desi ministrul spunea că niciun salariu nu va scădea în urma aplicării legii, a vorbit despre plăți compensatorii.

Reprezentantii guvernului au negociat, luni, jumatate de zi cu sindicalistii de la Sanitas pentru a reuşi să-i convingă, în ultima clipă, să renunțe la greva generală.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.