Peste jumătate din gropile de pe drumurile naționale din județ, astupate

Peste jumătate din gropile de pe drumurile naționale din județ, astupate

Reparațiile începute în urmă cu o lună, la drumurile naționale de pe raza județului Brașov au trecut de jumătate.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, până luni, pe arterele naţionale au fost aplicate plombe cu o suprafaţă de peste 24.000 metri pătraţi, dintr-un total de 45.000 metri pătraţi prevăzuţi în contract.

„Am reușit să reparăm peste jumătate din gropile de pe drumurile naționale din județul Brașov. Asta înseamnă peste 24.000 de metri pătrați de plombe realizate în prima lună de la începerea lucrărilor. În acest moment se lucrează la ultimele gropi de pe DN11 (între Lunca Câlnicului și Brașov), iar pe DN13 (în zona Pădurea Bogății) și pe DN73A (între Râșnov și Predeal) lucrările sunt în toi, se arată într-o postare de pe Facebook a DRDP Brașov.

Contractul pentru plombarea drumurilor naţionale din judeţul Braşov este în valoare de 2,270 milioane lei inclusiv TVA, fiind adjudecat de o firmă din Ghimbav. Conform contractului, termenul de finalizare a reparaţiilor pe întreaga reţea de drumuri naţionale din judeţul Braşov este de 90 de zile de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Pe lângă sectoarele de drum aflate acum în lucru, în această primăvară s-au mai făcut reparaţii pe DN 1, în zona serpentinelor de la Predeal şi în localitatea Ghimbav. De asemenea, tot pe DN 1 sunt prevăzute intervenţii pe sectorul dintre Ghimbav şi Făgăraş, dar lucrările vor începe abia după ce se va mai elibera porţiunea din Cristian a DN 73 (unde se fac lucrări de modernizare în baza unui proiect cu finanţare europeană).

Tot prin contract se vor acoperi plombele de pe DN 73, pe acele sectoare unde nu se vor realiza anul acesta lucrări prin proiectul european.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.