Sindicaliștii de la SANITAS, hotărâți să intre în grevă generală. Azi au purtat banderole albe

Sindicaliștii de la SANITAS, hotărâți să intre în grevă generală. Azi au purtat banderole albe

La Brașov, salariații care speră să-și facă dreptate prin seria de proteste, au purtat banderole albe și au anunțat conducerile unităților spitalicești că sunt deciși să intre în grevă generală.

„În fața unităților sanitare din municipii și orașe, timp de 2 ore și avertizarea conducerii unității că urmează greva generală. Toți salariații au ieșit, nu doar membri. Din 3.000 de salariați ai județului eu sper ca 1.000 să iasă, să se țină tari pe poziție pentru că avem toate șansele să ne obținem drepturile”, a declarat liderul SANITAS Brașov, Paul Negoescu.

La nivel naţional, Federația Sanitas a decis să declanşeze grevă generală după sărbătorile de Paşti. Medicii şi asistentele, dar şi alte categorii de personal din sistemul sanitar, sunt nemulţumiţi  că majorarile salariale între 70% şi 170% anunţate de Ministerul Sănătăţii sunt doar pe hârtie.. Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, le-a transmis ieri sindicatelor că ar fi „o ipocrizie” să declanşeze greva. Ministrul Sănătăţii se întâlneşte astăzi din nou cu reprezentanţii sindicatelor ca să discute despre această problemă.

Sindicatul Medisan-Sanitas Braşov, care are peste 1.400 de membri, medici, asistenţi medicali, biologi, farmacişti şi alţi specialişti din domeniul sanitar, a declanșat o campanie de strângere de semnături pentru a decide participarea sau nu la o eventuală grevă.

Foto: SANITAS

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.