Scrima de la Corona adună din ce în ce mai multe medalii

Scrima de la Corona adună din ce în ce mai multe medalii

Secția de scrimă de la Corona Brașov aduce rezultate tot mai bune, atât în competițiile interne cât și în cele internaționale. Micuțele floretiste ale Coronei s-au aflat în Serbia la finalul săptămânii trecute, unde au participat la turneul international Trophy of Novi Sad.

Sportivele antrenate de Matei Piukovici și Dorin Moraru au reușit să obțină două medalii de bronz, prin Sonia Lupașcu și Erika Imre, ambele la categoria C – U10. Totodată, la categoria B – U12, Sonia Tighinean și Enya Male au fost foarte aproape de clasări pe podium, terminând competiția pe locurile 5, respectiv 6.

Sabrerii antrenaţi de Lucian Goicea şi Mircea Manciuc adună medalii importante la competiţiile la care participă. Sportivii Coronei au avut evoluții excelente în ultima perioadă. La Cupa Touche de la Buftea au obținut două medalii de aur prin Luca Mărginean (U9) și Tudor Moise (U11). În cadrul aceleiași întreceri, clasări bune au avut și Teodora Dascălu (locul 7 la U 11 feminin), Paul Ionescu (locul 9 la U 13 masculin), Matei Dediu (locul 10 la U 13 masculin), Adelina Butum (locul 12 la U13 feminin), Simina Nițoi (locul 11 la U9 feminin) și Daria Dumitrașcu (locul 13 la U9 feminin).

De asemenea, la Cupa Județeană Brașov, Matei Dediu a câștigat medalia de aur la U13-masculin, categorie la care Albert Dinicu a obținut medalia de bronz. Foarte aproape de podium s-a aflat și Paul Ionescu (locul 4), iar evoluții lăudabile au avut și Eduard Dascal (locul 6) și Tudor Samoilă (locul 8). La U11-masculin, întrecerea a fost câștigată de Tudor Moise, iar alți trei sportivi antrenați de Lucian Goicea și Mircea Manciuc au tras cu rezultate foarte bune: Noah Manea (locul 4), Luca Mărginean (locul 5) și Mihai Netcu (locul 8). În a doua zi de concurs, fetele au obținut și ele două medalii de aur, prin Adelina Butum (U13) și Teodora Dascălu (U11), dar și una de bronz, prin Alexia Huminiuc (U11).

Antrenorul secţiei de sabie de la Corona, Lucian Goicea, a declarat că este mândru de sportivii pe care îi antrenează împreună cu Mircea Manciuc: „Când vedem că munca noastră începe să dea roade, normal că ne bucurăm, însă ne dorim foarte tare să mergem pe aceeaşi linie. Avem sportivi cu potenţial foarte mare şi am convingerea că scrima de la Corona va duce mai departe tradiţia pe care o are Braşovul în acest sport. Sperăm din suflet ca şi la Campionatele Naţionale să ne întoarcem cu rezultate foarte bune. Ar fi extraordinar pentru aceşti copilaşi, pe care noi îi creştem la Corona, ca în doi ani să fie pe podium la Naţionale”.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.