Ziua Internaţională a Dansului, la Sala Patria

Ziua Internaţională a Dansului, la Sala Patria

De Ziua Internaţională a Dansului, 29 aprilie, la Braşov va avea loc evenimentul „Întoarcere la origini“, care este organizat de Asociaţia Culturală „Ermis” din Braşov, membră în cadrul Consiliului Internaţional al Dansului, în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov.

Mai multe ansambluri de dansuri din diferite culturi vor susţine un spectacol de dans pe scena Sălii Patria, de la ora 17.00.

Ziua de 29 aprilie are o semnificație aparte în cultura dansului, marcându-se 291 de ani de la nașterea fondatorul baletului modern, Jean Georges Noverre. În 1982, la iniţiativa Consiliului Internaţional al Dansului, organizaţie din cadrul UNESCO, 29 aprilie a fost instituită drept Ziua internaţională a dansului, fiind sărbătorită anual de către milioane de dansatori din întreaga lume.

Dansul este considerat o formă universală de expresie artistică, ce depăşeşte frontiere politice, culturale şi etnice.

Evenimentul are ca scop promovarea tradiţiilor, obiceiurilor, dansurilor, apropierea publicului în special tânăr de acestea.

Manifestarea își propune să aducă mai aproape de publicul brașovean dansurile și obiceiurile românești, dar şi ale minorităţilor etnice din judeţul Braşov.

Invitaţi:

  • Ansamblul Folcloric “Junii Becleanului” din Beclean Brașov
  • Trupa de dansuri săsești din Codlea
  • Ansamblul de Dansuri Grecești “Ermis” din Brașov
  • Ansamblul de Dansuri Maghiare “Buzavirag-Albăstrița” din Brașov
  • Ansamblul Folcloric “Junii Brașovului” al Casei de Cultură a Studenților din Brașov

Intrarea este liberă.

Foto: brasovcity.ro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.