„De la Paganini la Piazzolla” la Castelul Bran

„De la Paganini la Piazzolla” la Castelul Bran

Costin Soare va susține, la Castelul Bran, un concert de chitară, în cadrul turneului național „De la Paganini la Piazzolla”. Sala de Muzică va fi gata să-și primească oaspeții sâmbătă, 28 aprilie 2018, la ora 19.00. Prețul unui bilet este de 50 de lei și poate fi achiziționat în ziua concertului de la casieria Castelului Bran.

Joi, 12 aprilie 2018, începe la Budapesta, cu un concert desfăşurat sub egida Institutului Cultural Român, turneul „De la Paganini la Piazzolla” (12-28 aprilie), un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, care îl are ca protagonist pe Costin Soare.

Unul dintre cei mai apreciaţi şi activi chitarişti români, cu cinci turnee naţionale la activ, ultimele două încheiate cu succes în 2017 („De la Bach la Beatles” şi turneul de promovare a CD-ului „Twenty Shades of Music”- alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu), Costin Soare propune de această dată un program care porneşte de la muzica lui Niccolò Paganini, celebrul violonist care, lucru mai puţin ştiut, era şi un pasionat chitarist, şi ajunge în lumea celui care a reinventat tangoul în secolul XX, Astor Piazzolla.

Astfel, invitat într-o călătorie muzicală în lumea romantismului şi a neoromantismului de la începutul secolului XX, publicul va mai putea asculta lucrări ale unor compozitori precum Francisco Tárrega, Manuel de Falla, Isaac Albeniz, Heitor Villa-Lobos, pendulând între virtuozitate şi delicateţe, între energie intensă şi intimitate.

În deschiderea a patru dintre cele zece recitaluri, vor concerta tineri instrumentişti în afirmare, unul dintre obiectivele asociaţiei fiind acela de a promova şi sprijini tânăra generaţie de chitarişti: aceştia vor primi corzi şi alte accesorii pentru instrument din partea Kitharalogos.

Asociaţia Kitharalogos propune un tur a zece dintre cele mai importante oraşe şi/sau obiective turistice ale ţării, însă şi din străinătate (Filialele ICR Budapesta şi Szeged; Centrul Cultural Arcuş, Sf. Gheorghe; Ateneul “Maior Gh. Pastia”, Focşani; Sala Auditorium a Institutului Cervantes, Bucureşti; Centrul de Cultură „George Apostu”, Bacău; Aula “Sergiu T. Chiriacescu” a Universităţii Transilvania, Braşov; Casa Schuller din Mediaş; Sinagoga Bistriţa; Sala de Muzică de la Castelul Bran), o călătorie de promovare a valorilor româneşti, a culturii noastre, de punere în valoare a unor locuri încărcate de frumos şi istorie.

Costin Soare este unul dintre cei mai apreciaţi şi activi artişti români, îmbinând în mod fericit o frumoasă carieră concertistică (chitarist şi lutist) cu cea pedagogică (profesor la C.N.A. „Dinu Lipatti”, Bucureşti şi profesor asociat la Universitatea Naţională de de Muzică din Bucureşti), fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, manifestare de succes ajunsă la cea de-a şaptea ediţie, în cadrul căreia concertează chitarişti de top din întreaga lume. Chitaristul Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice de foarte bună calitate prin intermediul unui instrument a cărui voce intimă şi repertoriu sunt apreciate de publicul larg.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.