Colaborare economică și universitară între șase orașe din Bosnia-Herțegovina şi judeţul Brașov

Colaborare economică și universitară între șase orașe din Bosnia-Herțegovina şi judeţul Brașov

Relaţiile dintre orașe din Bosnia-Herțegovina şi judeţul Brașov vor fi mai strânse în domeniul universitar și economic.

Primarul George Scripcaru a primit, vineri, vizita Excelenței Sale Mile Vasic, ambasadorul Bosniei și Herțegovinei în România.

Discuțiile au vizat o viitoare colaborare între Brașov și orașe similare din Bosnia-Herțegovina, la nivelul camerelor de comerţ şi industrie şi la nivel universitar, despre care Mile Vasic spune că nu sunt chiar atât de diferite.

„Eu sunt la prima mea misiune ca ambasador, însă prin contactele pe care am reușit să le stabilesc între oameni de afaceri din țara noastră și România cifra de afaceri a crescut semnificativ. Bosnia-Herțegovina are ca atuuri principale producția de electricitate, cărbune și resurse minerale, păduri, agricultură, și turism, în special pe perioada iernii, iar în ultimii ani și turism ecumenic. Mai ales în domeniul producției, sunt mulți oameni de afaceri care au început să se îndrepte către produsele noastre, care sunt mai ieftine decât în alte țări europene și de calitate foarte bună“, a prezentat ambasadorul avantajele economice ale Bosniei și Herțegovinei.

Primarul George Scripcaru a declarat că Brașovul este interesat de o colaborare cu orașe din Bosnia și Herțegovina, colaborare care ar putea începe la nivelul Camerelor de Comerț și Industrie și la nivel universitar.

Una dintre localitățile vizate ar putea fi Bijeljina, unde reprezentanți ai Consiliului Local din Brașov au fost într-o vizită recentă, dând astfel curs unei invitații care a venit imediat după prima vizită a Excelenței Sale la Brașov, anul trecut.

„Suntem interesați de astfel de acorduri, la nivelul Camerelor de Comerț și la nivel universitar, și cred că putem face acest pas cu Bijeljina, unde există deja o legătură între autorități“, a declarat primarul Brașovului.

În cursul săptămânii viitoare, Excelența Sa, Mile Vasic, va contura împreună cu reprezentanții municipalității brașovene un set de propuneri concrete privind viitoarea colaborare, urmând ca în câteva luni o delegație din Bosnia și Herțegovina să vină la Brașov, pentru parafarea acordurilor.

Foto: Andrei Paul

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via