Trecerile de pietoni de pe Calea București vor fi iluminate cu LED

Trecerile de pietoni de pe Calea București vor fi iluminate cu LED

Autoritățile locale doresc să extindă sistemele de iluminat cu LED pe câteva străzi din oraș, dar și să instaleze  corpuri de iluminat cu LED la mai multe treceri de pietoni.

Astfel, în acest an, pe unele artere se vor înlocui actualele corpuri de iluminat, în special acolo unde vechimea acestora  depășește 10 ani.

Acestea vor fi înlocuite cu unele noi, cu tehnologie tip LED, reducându-se, astfel, costurile cu energia electrică cu aproximativ 45%.

Printre străzile incluse în programul de modernizare și extindere a iluminatului public în Brașov se regăsesc  Bulevardul Eroilor, Strada Lungă și o porțiune din Calea București.

De altfel, pe Calea București au fost deja montate 221 noi corpuri de iluminat pe tronsonul aflat între intersecția străzii cu Bulevardul Saturn și ieșirea din oraș către Predeal, apoi pe Drumul Poienii.

De asemenea, urmează ca pe Calea Bucureşti să fie iluminate cu LED aproape toate trecerile de pietoni.

În perioada următoare, vor fi instalate corpuri de iluminat cu LED pe Bulevardul Eroilor, pe Calea Făgăraşului pe DN 13, strada Brândușelor, strada Bârsei, strada Lacurilor, strada Brazilor, strada Someșului, strada Stejarului, strada Oltului, strada Ioan Slavici, strada I.L. Caragiale, dar și pe Aleea Tiberiu Brediceanu.

Foto: arhiva/observatorulph.ro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.